Príde nástupca Lexusu LFA už tento rok?

Je to už takmer isté. Lexus pracuje na omnoho výkonnejšej a extrémnejšej verzii modelu LC. Potvrdzujú to nedávne reakcie predstaviteľov japonskej značky. Že by už nové auto, považované za nástupcu kultového LFA, bolo naozaj veľmi blízke debutu?
Vydané  Text: 
Lexus LFA
Blížiace sa predstavenie Lexusu LC F verejnosti očakáva americký portál CarBuzz. Počas prezentácie nového Lexusu RC F Track Edition v kalifornskom Palm Springs bol krátko zobrazený snímok zamaskovaného modelu LC. Auto pripomínalo prototyp, zachytený minulý rok na cestných testoch. I keď snímok rýchlo zmizol, odborníci sa domnievajú, že odkaz Lexusu je jasný – „rozvíjame peknú vec, ale ešte vám o nej nemôžeme povedať”. Navyše, Moe Durand – senior manažér z Lexus International Strategic Communications – na otázku o existencii modelu LC F stručne odpovedal: ,,V tomto roku nás čaká čosi veľké spojené s Lexusom LC.” Durand mohol mať na mysli premiéru LC vo verzii Convertible, ale podľa názoru CarBuzz predstavitelia japonskej značky iba potvrdzujú, že Lexus LC F už onedlho vyštartuje na cesty.
Lexus LC
### Očakávaná premiéra Prvé chýry o Lexuse LC F sa vynorili krátko po premiére modelu LC. Diskusia sa rozvírila začiatkom roku 2017, keď japonská značka podala na patentový úrad Európskej únie žiadosť o registráciu ochrannej značky LC F. A fotografie čiastočne zamaskovaného Lexusu LC na cestných testoch, ktoré sa objavili v médiách o rok neskôr, len podnietili fantáziu analytikov a fanúšikov športových áut. Mnohé nasvedčuje tomu, že ich zvedavosť bude už onedlho uspokojená. Americkí novinári naznačujú, že nové auto uvidíme už v novembri na autosalóne Los Angeles Auto Show 2019.
Lexus LFA
### Zosadí z trónu LFA? Spoločnosť Lexus zatiaľ neprezradila žiadne detaily o modeli LC F, ale auto bude určite omnoho výkonnejšie ako ,,obyčajný” LC 500 so 477 konskými silami. Nepodložené informácie tvrdia, že auto bude poháňať štvorlitrový motor V8 twin-turbo, ktorého výkon prekročí 600 k. To by znamenalo, že model sa stane najvýkonnejším cestným vozidlom v histórii Lexusu a zosadí z trónu kultové LFA, dokonca aj v jeho najextrémnejšej verzii Nürburgring Package s 570 k. Model LC F bude mať s určitosťou zníženú hmotnosť a veľa prvkov z kompozitov spevnených uhlíkovými vláknami, ktoré boli vo veľkej miere použité aj pri Lexuse LFA. To sľubuje skvelý zážitok z jazdy. Paparazzi zábery odhalili aj zmenený predný nárazník a veľké otvory na prívod vzduchu, široké blatníky, väčšie kolesá a štyri okrúhle koncovky výfuku, charakteristické pre sériu F.
Lexus RC F
### Istá budúcnosť série F Premiéra modelu RC F vo verzii Track Edition a čoraz viac únikov informácií týkajúcich sa Lexusu LC F, ako aj chýry o novom IS F potvrdzujú, že japonskej značke záleží na ďalšom rozvoji športových modelov. Lexus zvažuje aj zavedenie extrémnych hybridných vozidiel do série F. Povzbudzuje ich k tomu využitie hybridných systémov v pretekárskej Toyote TS050, ktorá vyhrala posledné preteky 24h Le Mans.








Pokračujte na ďalší príspevok »