Nový Ford Kuga oficiálne! Pozrite si prvé fotografie a parametre.

Nový Ford Kuga je tu, už bolo načase.
Vydané  Text: 

Automobilka Ford predstavuje tretiu generáciu stredne veľkého SUV modelu Kuga. Vozidlo je postavené na novo vyvinutej globálnej platforme C2, vďaka čomu došlo k **medzigeneračnému úbytku na hmotnosti o viac ako 90 kilogramov.** Zároveň sa o 10 % zlepšila tuhosť karosérie aj aerodynamika, čo nepochybne prispeje k ešte lepším jazdným vlastnostiam a nižšej spotrebe paliva. Konkurencii chce novinka prerásť cez hlavu, a to doslova. **Po novom má Kuga na dĺžku až 4 613 mm (+ 89 mm) a na šírku 1 882 mm (+ 44 mm), pričom samotný rázvor osí kolies narástol až na 2 710 mm (+ 20 mm).** Očakávame tak priestrannejší interiér aj zväčšený batožinový priestor, ktorého oficiálna veľkosť zatiaľ nebola zverejnená.
Znížiť spotrebu sa Fordu podarilo prostredníctvom niekoľkých foriem hybridného pohonu. Kuga bude prvým modelom značky, ktorý si zákazníci môžu objednať ako mild-hybrid či plug-in hybrid. A teraz sa podržte! **Vo verzii plug-in hybrid by mala novinka využívať 2,5-litrový atmosférický benzínový štvorvalec s Atkinsonovým cyklom,** pričom systémový výkon sústavy má dosahovať 165 kW (225 k) s možnosťou čisto elektrického dojazdu na úrovni 50 km.
Ani pod kapotou mild-hybridnej verzie nenájdete malý trojvalček, ale 2.0 EcoBlue s výkonom 110 kW (150 k), ktorému asistuje remeňom poháňaný integrovaný štartér/generátor v rámci 48 V systému s akumulátorom. Generátor pritom môže v obmedzenom režime fungovať aj ako elektromotor. **Rozmanitú ponuku motorizácií uzavrú aj známe preplňované benzínové aj dieselové jednotky bez elektrickej pomoci.** Dôjde tak na vznetové štvorvalce 1.5 Ecoblue (88 kW / 120 k) a 2.0 Ecoblue (132 kW / 180 k) a takisto na zážihový trojvalec 1.5 EcoBoost (88 kW / 120 k alebo 110 kW / 150 k). V závislosti na motorizáciách potom bude Ford ponúkať aj pohon všetkých kolies a novú osemstupňovú automatickú prevodovku. Viac detailov sa dozvieme s uvedením do predaja.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.