Déjà vu? Ceedy sa dočkali ďalšieho obrovského ocenenia

Iba pred niekoľkými dňami sme informovali o tom, že KIA si pripísala na konto svojich ocenení aj zisk iF Design Awards pre celú rodinu Ceedov, tentokrát ju ocenil aj legendárny RED DOT.
Vydané  Text: 
Ceedu sa veľmi darí, a to nielen na obchodnom poli, ale aj v zbieraní nezávislých ocenení. Už viackrát sme aj my v redakcii mali možnosť presvedčiť sa, že vzhľad aktuálneho Ceedu a Proceedu je úchvatný, očividne si to myslia aj odborníci na dizajn. Iba niekoľko týždňov na to, čo sa KIA pochválila ziskom IF Design Awards, juhokórejská automobilka zverejnila ďalšiu podobne pozitívnu správu o nadobudnutí ocenenia od RED DOT. Ocenenie RED DOT za dizajn získali všetci tri karosárske vyhotovenia rodiny Ceed – hatchback, kombi Sportwagon i luxusne ladený shooting Brake s názvom Proceed. „Tento úspech podčiarkuje povesť kórejského výrobcu v oblasti prvotriedneho dizajnu, ktorý už viac ako desaťročie formuje Peter Schreyer, prezident pre dizajn a dizajnový riaditeľ spoločnosti Kia Motors,“ uvádza automobilka vo svojej oficiálnej správe.

Všetky nové Ceedy dostali ocenenie za dizajn

Automobilka KIA sa teší z ďalšieho medzinárodného ocenenia. Tentokrát získala ocenenie iF Design Awards 2019 za dizajn modelov Ceed.

### Čo viete o súčasných Ceedoch? Prvá (r. 2007) a druhá generácia sa volala cee’d, čo bolo síce označenie, ktoré nezodpovedalo európskym štandardom, napriek tomu sa z cee’du stal hit. Tretia generácia prišla s vyladeným názvom Ceed, ale ten ostal aj naďalej akronymom slov „Community of Europe, with European Design“. Aktuálny modelový rad bol navrhnutý v európskom dizajnovom centre spoločnosti Kia v nemeckom Frankfurte nad Mohanom pod vedením Petra Schreyera a európskeho dizajnového riaditeľa Gregoryho Guillauma. Výraznou zmenou prešiel nielen hatchback a kombi, ale predovšetkým Proceed. Predtým pro_cee’d bol trojdverová športovo vyladená verzia hachbacku, teraz je to krásne 5-dverové kombi so špičkovou technikou. Všetky tri typy karosérie sa vyrábajú na Slovensku v závode v Tepličke nad Váhom pri Žiline.

Najlacnejšia verzus najdrahšia KIA ProCeed: aké sú rozdiely medzi verziami?

KIA ProCeed je už v predaji a nás zaujímalo, aké možnosti ponúka slovenský konfigurátor.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.