Nový Hyundai Tucson N Line: kompletná fotogaléria, video a základné informácie o modeli

Nový Hyundai Tucson vo výbave N Line vyniká vylepšenými detailmi vonkajšieho vzhľadu a tiež športovými akcentmi v interiéri. Je obrazom budúceho výkonného SUV Tucson N.
Vydané  Text: 
Hyundai Tucson N Line sme mali možnosť virtuálne vidieť koncom februára, keď automobilka zverejnila detail radiacej páky automatickej prevodovky so športovým dizajnom a časť prednej masky. Oficiálne fotografie teraz odhaľujú Hyundai Tucson N Line v plnej zbroji, vyzerá výborne a má obrovský potenciál stať sa výborne predávaným modelom.
Tucson N Line prichádza po tom, čo sa automobilke s veľkým úspechom podarilo uviesť do predaja model i30 N Line. Ten staval na úspechoch modelu i30 N, avšak v porovnaní s ním sa jeho majitelia mohli tešiť nie z vylepšeného výkonného motora s razantným zvukovým prejavom, ale z estetických doplnkov. Podobný prístup Hyundai zvolil aj pri Tucsone s prívlastkom N Line, lenže tentokrát je N Line obrazom budúceho výkonného športového Tucson N. Automobil stojí na 19-palcových čiernych diskoch a vo vnútri i v exteriéri ponúka početné športové akcenty a estetické doplnky upozorňujúce na príslušnosť k rodine N Line. Nepochybne najvýraznejšími inováciami vo vzhľade sú LED svetlomety kombinované s čiernou úpravou prednej masky.
Tlačová správa v angličtine uvádza, že Hyundai Tucson N Line sa bude dodávať aj ako naftový hybrid. O pohon SUV-čka sa postará svojou spoľahlivosťou známy naftový motor 2.0 CRDi a 1.6 CRDi a 48-voltová elektrická sústava, ktorá umožní znížiť spotrebu paliva a emisie CO2 o 11 percent. Maximálny výkon verzie 2.0 CRDi mild hybrid je 136 kW (185 k), max. výkon verzie 1.6 CRDi mild hybrid je 100 kW (136 k). Benzínový variant 1.6 T-GDI disponuje max. výkonom 130 kW (177 k). Tucson N Line je kompletne navrhnutý, vyvinutý i vyrobený v Európe. Na oficiálnych fotografiách sa síce predvádza iba v červenom laku, ale výrobca tvrdí, že bude v ponuke v niekoľkých farebných verziách.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!