Úžasné video odhaľuje proces výroby športového SUV Cupra Formentor

CUPRA Formentor je podľa mnohých najkrajšie športové SUV na svete. Športová divízia španielskeho SEATu môže práve vďaka prvému na mieru vyrobenému vozidlu značku CUPRA dostať po povedomia širokej verejnosti. Proces návrhu a výroby štúdie Formentor je pritom prinajmenšom tak úchvatný ako samotné vozidlo – určite si nenechajte ujsť priložené video, trvá iba niečo vyše minútu a odhaľuje všetky kľúčové body procesu.
Vydané  Text: 
Formentor je prvým vlastným automobilom od CUPRA, športovej sub-značky SEATu. Dnes je stále iba konceptom, teda produkčná verzia sa môže od vozidla predstaveného na autosalóne v Ženeve mierne líšiť. Napriek tomu najnovšie správy z portálu Autoweek hovoria, že dnes už je známy aj termín spustenia predaja športového SUV. Za „termín“ sa v tomto prípade považuje rok 2020, iné zdroje uvádzajú už prvú polovicu roka. Táto informácia môže byť pre mnohých malým sklamaním, pretože do spustenia predaja novinky si budú musieť počkať ešte celý rok.
Model Formentor je o niečo nižšií ako sériový model CUPRA Ateca, čo zvýrazňuje jeho športový charakter, navyše karoséria a svetlomety prešli výrazným prepracovaním. Expresívny dizajnový jazyk bol použitý aj pri návrhu interiéru, ktorý sa zásadne odlišuje od akýchkoľvek predchádzajúcich modelov značiek CUPRA a SEAT. Pri otvorení dverí sa rozsvieti unikátne uvítacie osvetlenie, ktoré zvýrazní kožený športový volant a škrupinové sedadlá. Kokpit doslova obopína vodiča a spolujazdca vpredu, horizontálne členený prístrojový panel plynulo prechádza do výplní predných dverí.
Prvky z tmavého chrómu a lesklé čierne akcenty dodávajú kabíne vzhľad premium. Karbónové operadlá škrupinových sedadiel symbolizujú ľahkosť a športový charakter. Vodič štúdie CUPRA Formentor sedí nižšie, v ergonomickejšej polohe.

Je známy termín, kedy Cupra Formentor príde do predaja

Jedno z najkrajších SUV súčasnosti, Cupra Formentor, zažilo svoju premiéru na autosalóne v Ženeve iba niekoľko dní dozadu a už sa otvorene hovorí o tom, že značka spustí jeho predaj.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.