Mitsubishi Engelberg Tourer naživo zo Ženevy

Veľká fotogaléria a základné informácie o Engelberg Tourer na jednom mieste.
Vydané  Text: 
89. ročník autosalónu v Ženeve spoločnosť Mitsubishi využila okrem premiéry modernizovaného SUV ASX aj na prezentáciu koncepčného automobilu s názvom Engelberg Tourer. Jedná sa o terénne SUV s hybridným pohonom, ktoré sa nebojí náročných ciest. Koncept sa ukázal v strieborno-čiernej farebnej schéme karosérie s tyrkysovými akcentmi, ktoré majú za úlohu zdôrazniť elektrifikovaný pohon vozidla. Japonský automobil dostal názov podľa mesta Engelberg so štyrmi tisíckami obyvateľov vo Švajčiarsku, lyžiarske stredisko každý rok víta obrovské množstvo turistov. Pohonný systém automobilka označuje Twin Motor PHEV, jedná sa teda o riešenie známe z Outlander PHEV. Benzínovému motoru so zdvihovým objemom 2,4 litra asistujú dva elektromotory (jeden vpredu a jeden vzadu). Batérie sú zabudované v podlahe a umožňujú čisto elektrický dojazd na úrovni 70 km. Celkový dojazd vozidla podľa Mitsubishi dosahuje 700 km (benzín+elektrina). Vozidlo je poháňané na všetky štyri kolesá, technológie S-AWC (Super-All Wheel Control) a Active Yaw Control (AYC) sa starajú aj o maximálne efektívne využívanie energie. Koncept Mitsubishi Engelberg Tourer sa v Ženeve odprezentoval na točiacom sa pódiu, pričom pútal pozornosť pre automatické otváranie a zatváranie strešného boxu s krídlovými dverami. Do tohto boxu výrobca mieni uložiť všetky predmety súvisiace s túrami, lyžovačkami a výletmi do prírody. *Fotografie pre Autoviny.sk pripravil Rudo Banecký.*




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!