Volvo obmedzí maximálku svojich vozidiel! Po novom nepôjdu ani 180 km/h.

Švédi idú za svojim cieľom – zachrániť čo najviac životov!
Vydané  Text: 
Švédska automobilka pokračuje v politike, ktorej cieľom sú nulové straty na životoch v jej automobiloch. Zdá sa však, že extrémne pevná karoséria a armáda asistenčných a bezpečnostných systémov Volvu ani zďaleka nestačí. **Najnovšie chcú elektronicky obmedziť maximálnu rýchlosť všetkých svojich vozidiel na 180 km/h.** Automobilka tento krok obhajuje tým, že samotné technológie v boji so smrteľnými nehodami nestačia, takže sa konštruktéri po novom začali orientovať aj na chovanie vodiča za volantom. **Môžeme teda očakávať, že v budúcnosti bude mať vodič vo Volve oveľa obmedzenejšie právomoci a časom jeho prítomnosť pri obsluhe vozidla nebude potrebná vôbec**. Obmedzenie maximálnej rýchlosti vozidla na rýchlosť 180 km/h je teda len začiatok odstraňovania ľudského vplyvu na riadenie vozidla. „Volvo vždy bolo, je aj bude lídrom v oblasti bezpečnosti,“ hovorí šéf automobilky Håkan Samuelsson. „Pokiaľ ide o zníženie smrteľných i vážnych zranení až na nulu, z našich výskumov vieme, kde sú najväčšie problémy. A hoci obmedzenia rýchlosti nie je liekom na všetko, stojí za to, aj keby to malo zachrániť jediný život… Rýchlosť zabíja, takže nie je dôvod ísť za hranicu 180 km/h. Volvo nie je autom pre tunerov a pretekárov. **Naše produkty sú tu pre ľudí, ktorí uznávajú iné hodnoty.** Očakávame otázky i kritiku, sme si ale istí, že týmto viac zákazníkov získame, než stratíme,“ dodal Samuelsson.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!