Bohatá nádielka fotiek nového Mitsubishi ASX ešte pred oficiálnou premiérou v Ženeve

Automobilka Mitsubishi mieri na ženevský autosalón nielen s elektrickým SUV Engelberg Tourer, ale aj s modernizáciou populárneho ASX. Máme nové fotografie.
Vydané  Text: 
Starnúci model alebo nadčasové SUV, ktoré doteraz nepotrebovalo dramatické modernizácie? Nech sa na Mitsubishi ASX pozeráte z akéhokoľvek uhla pohľadu, musíte uznať, že vždy vyzeralo veľmi dobre a aj 9-ročná verzia pôsobí stále nanajvýš aktuálne. Napriek tomu sa výrobca rozhodol nepokračovať v jemnom retušovaní zovňajšku a ženevský autosalón sa pre ASX stane dejiskom premiéry výraznejšej zmeny. SUV ASX tak vstupuje do modelového roku 2020. Mitsubishi ASX si po modernizácii osvojí agresívnejšie vyhotovenie predných partií, ktoré pripomínajú model Eclipse Cross a zohľadňujú aktuálny dizajnový prvok s názvom DYNAMIC SHIELD. Chrómové línie, modernizovaný tvar masky chladiča, ostrejšie svetlomety, to všetko sa podieľa na zmene celkového charakteru vozidla, hoci očakávame, že práve jazdné vlastnosti by sa nemali veľmi meniť. Vzadu môžeme pozorovať nové združené LED svetlá.
Na našom trhu bude nové ASX poháňané motorom MIVEC so zdvihovým objemom 2,0 litra, zákazníci si budú môcť vybrať 5-stupňovú manuálnu prevodovku alebo prevodovku CVT INVECS-III. Tento vyspelý variátor síce neobsahuje konvenčné prevodové stupne, má ich však vytvorené aspoň virtuálne a je ich šesť, pričom umožnia aj nastavenie pre športovejšiu jazdu. Zákazníci si budú môcť vyberať medzi pohonom predných alebo všetkých kolies a ponuku modelu ASX oživujú aj tri nové odtiene karosérie – červená Red Diamond, oranžová Sunshine Orange a hnedá Oak Brown.
V interiéri sa budúci majitelia ASX budú môcť tešiť z 8-palcového centrálneho displeja (predtým bol 7-palcový), z vylepšeného audiosystému SDA (Smartphone-link Display Audio) a Mitsubishi plánuje v dohľadnej dobe uviesť do prevádzky aj novú aplikáciu pre dôkladnejšie prepojenie smartfónu s autom.
Autosalón v Ženeve bude verejnosť otvorený od 7. do 17. marca a pre novinárov štartuje už 5. marca, my budeme ako vždy pri tom.

Nové Mitsubishi ENGELBERG TOURER

Pre japonskú značku Mitsubishi je tohtoročný autosalón v Ženeve vskutku dôležitý. Predvedie na ňom nové SUV s názvom Engelberg Tourer, ktorým mieni dokázať, že elektrifikácia jej modelov ani zďaleka nekončí hybridným Outlanderom.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.