Úchvatná ALPINA BMW B7 xDrive je naším novým chlapčenským snom

Výkonná verzia nového BMW radu 7 vo verzii ALPINA dostala nové črty a ešte lepšie turbo.
Vydané  Text: 
Páči sa vám nové BMW radu 7? Podľa niekoho je to úlet ako hrom, podľa názoru iných je aktuálna sedmička prirodzeným vyvrcholením doterajšieho vývoja a jej dizajn je priamym odkazom na veľké X7 s obdobne vysokými prednými ľadvinkami. Spoločne s revíziou konvenčného portfólia radu 7 prišla na rad aj modernizácia edície ALPINA, ktorá je už roky nesplniteľným snom mnohých chlapcov, z ktorých potom vyrastajú vášniví motoristi. Alpina B7 xDrive je stelesnením súladu medzi výkonom, športovosťou, komfortom a luxusom – teda asi tak by zneli marketingové slogany k novinke. Nemá zmysel preháňať, veď technické údaje hovoria jasnou rečou: * zrýchlenie z nuly na 100 km/h už za 3,5 sekundy (predtým 3,6 s); * max. rýchlosť 330 km/h (predtým 312 km/h); * 4,4-litrový agregát V8 s dvojitým preplňovaním, maximálnym výkonom 447 kW (608 koní) a max. krútiacim momentom až 800 Nm! * dvojité preplňovanie prešlo modernizáciou, priemer výfukového systému turba sa zväčšil z 30 na 34 mm; * 8-stupňová automatická prevodovka ZF (8HP76) + ALPINA SWITCH-TRONIC; * pneu Michelin 255/40 ZR20 vpredu a 295/35 ZR20 vzadu, za príplatok budú 21-palcové disky; * špeciálny jazdný režim ALPINA Sport+ s prepracovaným nastavením dvojosového vzduchového pruženia; * pohon xDrive; * pomocou jazdných režimov je možné regulovať svetlú výšku vozidla v rozsahu 3,5 cm; * vo výbave je napr. aj 360-stupňový kamerový systém, FULL LED svetlomety, plnofarebný head-up displej, digitálny kokpit Live Cockpit, nočné videnie, parkovací asistent, operačný systém iDrive 7.0, balíčky BMW Connected a ConnectedDrive a mnoho ďalšieho. Príplatkovou možnosťou bude možnosť vybavenia stropu bodovými LED svetlami (Panoramic Sky Lounge LED Roof).
Už si len na novinku našetriť peniaze. Vlastne, na tieto autá sa peniaze nešetria, na to skrátka musíte mať kedykoľvek a kdekoľvek. Vlastníctvo podobných vozidiel totiž nie je o plánovaní či rozumovej úvahe, ale o záujme o to najlepšie z najlepšieho. Cena nového ALPINA BMW B7 BITURBO xDrive vás nepoteší. ALPINA MOTORS uvádza v cenníku čiastku minimálne 125 546 eur, pričom v katalógu má množstvo ďalšej príplatkovej výbavy. Napríklad za 20-palcové disky Alpina Classic s pneumatikami Continental ContiWinterContact TS 830 P zaplatíte viac ako 5-tisíc eur, za laserové sveltomety vyše tisíc eur a doplnkový balíček výbavy Executive Lounge si vyžaduje investíciu takmer 10-tisíc eur. Skrátka, toto nie je auto pre každého.

BMW má dokonalú verziu svojej sedmičky, jej spotreba je neuveriteľná!

BMW 745Le je technologicky najvyspelejšou verziou modelového radu číslo sedem. Bayerische Motoren Werke predviedlo novinku v súvislosti s iba pred niekoľkými dňami ohláseným faceliftom.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!