Facelift crossoverov SEAT Arona a KIA Stonic

Ak by sa crossovery Arona a Stonic inšpirovali novšími modelmi, vyzerali by práve takto.
Vydané  Text: 
Populárne crossovery (alebo ak chcete malé SUV) sa na Slovensku tešia priazni zákazníkov pre svoj charakter, vzhľad a dostupné ceny. Lenže po tom, čo automobilky predstavili modely SEAT Tarraco a Kia Ceed s inovovaným dizajnom, dostali sa Arona aj Stonic do pozície vzhľadovo zastaralých modelov – hoci to nie je úplne pravda. Samozrejme platí, že ak na Stonic a Aronu nakonfigurujete všemožné estetické doplnky, v konečnom dôsledku sa bude jednať o krásne automobily spĺňajúce nároky moderného zákazníka. Ale hlas napovedajúci, že už výrobca ponúka aj niečo modernejšie, bude stále znieť kdesi v pozadí. Pritom môže byť faktom aj to, že keby taký Stonic prebral dizajnové prvky z Ceedu a Arona sa inšpirovala veľkým Tarracom, nevyzerali by veľmi dobre. Nemusela by to teda byť jediná správna cesta modernizácie. Nás tiež zaujímalo, ako by tieto crossovery mohli vyzerať po tom, čo by si osvojili predné svetlomety a masky chladiča od svojich „súrodencov“, trocha sme experimentovali a vytvorili nasledovné fotomontáže.
Eventuálny facelift SEAT Arona inšpirovaný veľkým SUV Tarraco
**SEAT Arona** s prednou maskou inšpirovanou veľkým SUV Tarraco nadobúda o niečo triezvejší a vyspelejší vzhľad, prospieva jej predovšetkým zaoblenie hrán svetlometov. Očakáva sa, že dizajn vychádzajúci z Tarraca ešte tento rok preberie aj úplne nový SEAT Leon, preto vízia takto modernizovanej Arony nakoniec vôbec nie je nereálna.
Eventuálny facelift KIA Stonic inšpirovaný novou generáciou vozidiel KIA Ceed
**KIA Stonic** dnes trocha trpí, pretože jej koncernový brat Hyundai Kona prišiel s výrazne modernejším vzhľadom. Netreba ale zabúdať na to, že cenovky týchto modelov sú odlišné: Stonic štartuje na úrovni 12 690 € a za Konu zaplatíte minimálne 14 490 €. To je rozdiel takmer dvetisíc eur za iba základnú verziu. Naozaj je dizajn dôležitejší ako výbava a cena? Keď sme na Stonic virtuálne nainštalovali masku chladiča a svetlomety z novej KIA Ceed, crossover doslova ožil. Súčasný dizajn Stonicu je výsledkom veľkého úsilia dizajnérov a konštruktérov, pričom sa im podarilo vytvoriť pekný produkt. Lenže tie svetlá z Ceedu predsa len Stonicu svedčia viac ako súčasné svetlomety evokujúce smutné oči.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »