Vyše päťmetrový Lexus LX je vraj malý. Chce to ešte väčšie SUV-čko, tvrdia Američania

V portfóliu Lexusu nájdeme mestský crossover UX, stredný model NX a vyše päťmetrový LX. Napriek tomu sa z USA ozývajú hlasy volajúce po väčšom vozidle. Pustí sa Lexus do vývoja ďalšieho SUV-čka?
Vydané  Text: 
Lexus LX
Nápad vytvoriť Lexus ešte mohutnejší ako LX vznikol v Spojených štátoch. Podľa Karla Sewella, predsedu zväzu predajcov áut značky Lexus a majiteľa siete autosalónov, by japonská značka mohla ponúknuť americkému trhu auto pre sedem osôb. Za oceánom by bolo takéto vozidlo predovšetkým konkurentom Cadillacu Escalade, ktorého dĺžka sa blíži k 5,7 m. ### Spoločné gény s Toyotou Sequoia? Ako naznačuje portál Lexus Enthusiast, ak sa automobilka rozhodne vytvoriť ešte väčšie SUV, jeho prirodzenou platformou by bola Toyota Sequoia. Toto mohutné vozidlo dlhé vyše 5,2 m disponuje motorom V8 s objemom 5,7 l a na americkom trhu je veľmi obľúbené. Využitie konštrukcie Toyoty by nebolo prekvapujúcim krokom, pretože ako model GX, tak aj predchádzajúce generácie Lexusu LX majú spoločné gény s Toyotou Land Cruiser.
Lexus GX
### Tri Lexusy pre 7 pasažierov Ani v súčasnosti nechýbajú v ponuke Lexusu veľké modely SUV, dostupné aj s tretím radom sedadiel. Najväčším z nich je LX a okrem neho nájdeme aj modely GX a RX L. Posledný z nich na európskom trhu predstavili nedávno a je jediným Lexusom so siedmimi sedadlami dostupným v tomto teritóriu. Na Slovensku je možné kúpiť si Lexus RX aj v 5-miestnom prevedení s dĺžkou 5 065 mm. RX L je označenie 7-miestnej verzie.
Lexus RX 450 h
### Lexus zaregistroval LQ Už onedlho môže byť zoznam modelov SUV značky Lexus o čosi dlhší. V máji minulého roka si Lexus zaregistroval na americkom patentovom úrade značku LQ. Analytici predpokladajú, že tento názov dostane nové vlajkové SUV Lexusu, ktoré bude reálnym prevtelením konceptu LF-1 Limitless. I keď dĺžka auta s určitosťou prekročí 5 metrov, charakteristika bude trochu iná. V interiéri môžeme očakávať luxus na doteraz nevídanej úrovni, počet sedadiel v tomto prípade nebude prioritou.
Lexus LF-1 Limitless.








Pokračujte na ďalší príspevok »