Budúcnosť BMW radu 9 je konečne jasná

Čítajte viac o BMW radu 9.
Vydané  Text: 
BMW 745Le (2020)
O superluxusnom BMW radu 9 sa špekuluje už niekoľko rokov. Nový modelový rad bavorákov by mal reprezentovať to najlepšie z najlepšieho, jeho úhlavným nepriateľom mal byť Mercedes-Benz Triedy S vo verzii Maybach a okrem výkonných V motorov by mali byť limuzíny poháňané elektrifikované už v štandarde. Všetky tieto „mali by“ sú predmetom domnienok, očakávaní a kuloárnych správ, ktoré vlastne nikdy neboli potvrdené alebo vyvrátené. Až doteraz. Magazín Autocar zverejnil správu, v ktorej sa odvoláva na šéfa výskumu a vývoja v BMW, Klausa Fröhlicha: „Nemyslím si, že potrebujeme rad 9. V tomto segmente potrebujete tri automobily: SUV, limuzínu a emotívne športové vozidlo. Tie všetky už máme: X7, rad 7 a rad 8.“ Fröhlich tiež pre Autocar dodal, že niektorí výrobcovia už dnes redukujú modelovú paletu tejto triedy vozidiel pre ich nižšie predaje. Chvíľami sa uvádzalo, že ak by sa mal rad 9 stať skutočnosťou, predstavoval by cenovo dostupnejšiu alternatívu k najlacnejším modelom značky Rolls-Royce. Eventuálny vývoj a príchod radu 9 je ale ohrozený aj samotnou skutočnosťou, že značka Rolls-Royce patrí práve pod strechu BMW a mohol by tak teoreticky mohol kanibalizovať niektorý z modelov Rollsu.
Napriek pomerne negatívnej správe nie je dôvod na zúfalstvo. Iba pred niekoľkými dňami BMW predstavilo modernizovanú verziu limuzíny radu 7, ktorá dostala modernejší zovňajšok a nápadne veľké predné ľadvinky. Tie sa medzičasom stali terčom vtipov predvídajúcich budúce zväčšovanie masky chladiča až do absurdných rozmerov.
BMW 745Le (2020)

Odhalili sme plánovaný facelift BMW radu 7! Limuzína preberie prvky z obrovskej X5-ky!

Špičkový model od BMW má odhaliť svoj facelift až budúci týždeň, ale v nemeckom konfigurátore je už sedmička vynovená.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!