Toyota 4Runner má jednu funkciu, ktorú by mali mať všetky autá

VIDEO | Na prvý pohľad sa vám možno bude zdať táto funkcia zbytočnou, ale v praxi nachádza uplatnenie.
Vydané  Text: 
Toyota 4Runner je na miestne pomery stredne veľké SUV, no u nás by sa zaraďovalo do vyššej kategórie. Súčasná generácia je v poradí už piata, automobil sa vyrába od roku 1984 a našinec by mohol porovnávať napríklad s Toyotou Land Cruiser, eventuálne s Hiluxom. Veď v Japonsku sa 4Runner predával pod názvom Hilux Surf. Automobil už v základnej výbave ponúka pohon všetkých štyroch kolies a jeho motorizácie zahŕňajú 2,7 a 4-litrové agregáty s výlučne automatickými prevodovkami. V USA sa 4Runner predáva za ceny od 35-tisíc amerických dolárov vyššie, pričom vrcholnou verziou je 4Runner TRD Pro za 46 615 amerických dolárov.

Novinári z motoristického webu Jalopnik testovali súčasnú generáciu 4Runnera a ocenili predovšetkým jednu maličkosť, ktorá ich zaujala natoľko, že ju pasovali za funkciu hodnú použitia v akomkoľvek automobile. Viacmenej s nimi súhlasíme. Jedná sa o elektricky sťahovacie okno kufrových dverí. V interiéri, hneď vedľa páky prevodovky, sa nachádza tlačidlo so známym piktogramom, ktoré stiahne zadné okno a čiastočne sprístupní nákladný priestor.
Pýtate sa, na čo je takáto funkcia dobrá? Uplatnenie nachádza pri prevoze dlhých predmetov, ktoré musia vytŕčať z vozidla. Napríklad 3-metrové drevené dosky, pre ktoré by museli kufrové dvere ostať otvorené. Toyota 4Runner má zadné okno otvárateľné elektricky, ale samotná funkcia otvárania kufrového okna nie je žiadnou kuriozitou. Takouto možnosťou, ale s manuálnym ovládaním, zvyčajne disponujú pick-upy s hardtopom, prípadne inou podobnou nadstavbou. Že toto okno Toyota zapojila do elektriny, jej slúži ku cti, pretože sklo sa takto efektne schová do vnútorného priestoru kufrových dverí a nehrozí jeho poškodenie počas prepravy nákladu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!