Mercedes Triedy V sa dočkal faceliftu a nových funkcií

Na výber sú štyri nové farby laku, línia výbavy AMG Line či luxusné zadné sedadlá s masážnou funkciou a klimatizovaním. Trieda V vyspela aj v otázke bezpečnosti, k dispozícii bude nový aktívny asistent brzdenia či nový 9-stupňový automat.
Vydané  Text: 
Nová Trieda V prišla znenazdajky a hoci sa nejedná o novú generáciu, zoznam vylepšení je pestrý. Okrem menej výrazných estetických inovácií predných partií sa nová Trieda V môže pochváliť vylepšeným naftovým štvorvalcom OM 654, ktorý sa bude predávať napríklad ako V 250 d s max. výkonom 140 kW (190 K) a krútiacim momentom 440 Nm a tiež vo verzii V 300 d, ktorú definuje maximálny výkon až 176 kW (239 k) a maximálny krútiaci moment obzvlášť pôsobivých 500 Nm. Zrýchlenie tejto motorizácie z 0 na 100 km/h predstavuje 7,9 sekundy.
Úplnou novinkou je automatická prevodovka 9G-TRONIC, ktorá nahrádza doteraz používanú 7G-TRONIC. Štandardom je pohon zadných kolies, za príplatok Trieda V ponúkne pohon všetkých kolies 4MATIC. Pozitívnou správou je, že aj s pohonom všetkých štyroch je výška vozidla tesne pod dvomi metrami, vďaka čomu sa stále vojde do pozemných garáží. Paleta asistenčných systémov, ktorá bola už aj tak pomerne rozsiahla, sa v roku 2019 obohacuje aj o aktívny asistent brzdenia a nový asistent diaľkového svetla plus. Táto funkcia zabezpečí, že vodiči áut v protismere nebudú osvetlení ani vtedy, keď bude mať Mercedes trvalo zapnuté diaľkové svetlá. Súčasťou sériovej výbavy je napríklad asistent pre bezpečnú jazdu počas silného bočného vetra a asistent sledovania únavy vodiča. Z hľadiska komfortu zaujmú luxusné zadné sedadlá (na želanie) obohacujú ponuku sedadiel vo veľkopriestorovom vozidle a rozmaznávajú funkciou ležadla, masážou chrbta a klimatizovaním.
Spoločne s konvenčnou Triedou V sa jej inovácií dočkali aj kempingové verzie Marco Polo a Marco Polo HORIZON. Verziu pred faceliftom sme mali možnosť otestovať pred niekoľkými mesiacmi a rozhodli sa ju využiť naplno: kempovali sme naprieč Slovenskom, aby sme si overili avíza o vysokom komforte, variabilite a výbave. Trieda V Marco Polo dokázala, že je skvelým vozidlom na aktívne cestovanie, určite si pozrite celý náš test aj s videom od Erika Stríža:

Test Mercedes-Benz V220d Marco Polo 4MATIC: Vitajte doma!

Mercedes-Benz Triedy V vo výbave Marco Polo je čosi tak pútavé, že počas fotenia nás zastavovali neznámi ľudia, či by si mohli pozrieť interiér. Bez výnimky každý odchádzal s tým, že sa aspoň dvakrát obzrel a nikoho nenechal tento Mercedes chladným. To nie je iba o kuchyni priamo v aute, ale o celkovom charaktere prémiového kempingového automobilu, ktorý výrobca prepracoval do posledného detailu.








Pokračujte na ďalší príspevok »