Nová KIA ProCeed ide do predaja, na čo sa môžeme tešiť?

KIA ProCeed štartuje predaj už tento štvrtok 17. januára. Nová generácia krásneho vozidla stavia na očividnej vizuálnej príbuznosti s aktuálnou generáciou vozidiel Ceed a atraktívnom karosárskom vyhotovení Shooting Brake.
Vydané  Text: 
Nový ProCeed je kompletne navrhnutý v Európe a od 15. novembra 2018 sa vyrába na Slovensku. Pre výrobný závod pri Žiline bolo spustenie výroby veľkou udalosťou, viac ako 300 pracovníkov sa zúčastnilo školení v kórejskom Namyangu. Nemožno teda tvrdiť, že ProCeed bude iba vizuálne pútavejším kombíkom postavenom na Ceede. Mieri oveľa vyššie.
Dnes ešte ProCeed nenachádzame v slovenskom konfigurátore automobilky, očakávame, že sa tam objaví práve 17. januára, teda presne v deň spustenia predaja. Už dnes ale vieme, že Kia ProCeed ponúkne nasledovné motory a prevodovky: * 1,0-litrový zážihový motor T-GDI s výkonom 120 k (88 kW) (1,0 T-GDI) * 1,4-litrový zážihový motor T-GDI s výkonom 140 k (103 kW) (1,4 T-GDI) * 1,6-litrový zážihový T-GDI 204 koní (150 kW) (GT) * 1,6-litrový vznetový CRDi Smartstream 136 koní (100 kW) (1,6 CRDi) * Šesťstupňová manuálna prevodovka (MT) * Sedemstupňová dvojspojková prevodovka (7DCT)
Nový ProCeed zdedil názov po predchádzajúcej generácii trojdverového kupé Kia pro_cee’d, ktorý sa takisto vyrábal v závode na Slovensku, celkovo sa v jeho dvoch generáciách predalo 190-tisíc kusov. Najnovšia generácia má ale ešte vyššie ambície, pretože prichádza s piatimi dverami a teda oveľa širším záberom. Nad ProCeedom môžu uvažovať aj tí, ktorí doteraz o trojdverový pro_cee’d nikdy ani len pohľadom nezavadili. Kia ProCeed ponúkne batožinový priestor s objemom až 594 litrov a pokiaľ ide o bezpečnosť, tam kórejská automobilka ponúkne balíček technológií Drive Wise. Nájdete v ňom napríklad systém pre aktívne udržiavanie v jazdnom pruhu do rýchlosti 180 km/h, funkciu automatického núdzového brzdenia, cúvaciu kameru s dynamickým navádzaním, systém monitorovania mŕtvého uhla či systém upozorňujúci na pohyblivé prekážky.








Pokračujte na ďalší príspevok »