Michael Schumacher oslavuje 50 rokov. Oslavuje pritom nemusí byť v úvodzovkách.

Michael Schumacher sa z verejného života vytratil pred piatimi rokmi, keď utrpel vážne zranenie počas lyžovačky v Alpách. Aj napriek veľmi skeptickým očakávaniam sa dnes Michael dožíva okrúhlych 50 rokov.
Vydané  Text: 
Michael Schumacher dnes oslavuje svoje 50. narodeniny a zámerne nedávame slovo *oslavuje* do úvodzoviek. Posledné správy od denníka Daily Mail totiž informujú, že slávny pilot monopostu F1 už nie je pripútaný na lôžko. Pre mnohých, ktorí očakávali iba to najhoršie, je to nepochybne prekvapivá správa, hoci stále neoficiálna. Rodina bývalého pretekára totiž stále žiada médiá i verejnosť o zachovanie súkromia. Takúto stratégiu rodina volí už od samotného incidentu, ktorý sa odohral 29. decembra 2013 vo Francúzsku. Michael Schumacher sa narodil 3. januára 1969 v západonemeckom meste Hürth. Počas života si vydobyl status najlepšieho pilota F1, jazdil za tímy Jordan, Benetton, Ferrari či Mercedes. Jeho prvým víťazstvom bolo to na Veľkej cena Belgicka (1992), posledným Veľká cena Číny v roku 2006, pričom celkom prvýkrát sa stal juniorským majstrom Nemecka v motokárách ešte v roku 1984. Britský pilot Lewis Hamilton pomaly ohrozuje túto Michaelovu pozíciu, avšak sám tvrdí, že legendárneho Schumachera nikdy neprekoná.
Michael Schumacher, rok 2012 (foto: Wikimedia Commons/Flickr/emperornie)
Nehoda, ktorá Schumacherovi zmenila život, sa odohrala 29. decembra 2013 na francúzskej strane Álp. Počas zjazdu neupraveným svahom Michael narazil pri páde hlavou do skaly a upadol do kómy. V nemocnici ho potom udržiavali v umelom spánku a informácie o jeho zdravotnom stave na verejnosť unikali iba sporadicky, vždy bez oficiálneho komentára rodiny. Dodnes sa presne nevie, v akom stave Michael Schumacher je, posledné správy sú ale prevažne optimistické. Tvrdia, že Schumacher už nie je pripútaný na lôžko. Čo to ale presne znamená, nikto z rodiny nekomentuje. Frustrovaní fanúšikovia nie sú jediní, kto by sa rád dozvedel viac o zdravotnom stave svojej legendy. Bývalý manažér Michaela Schumachera, Villi Weber, ešte v roku 2017 pre britské médiá povedal: „Je to veľké nešťastie, že fanúšikovia Michaela nevedia o jeho zdravotnom stave. Prečo im nikto nepovie pravdu?“ Naopak, Ross Brawn, ktorý dopomohol Schumacherovi k víťazným ťaženiam v Benettone a Ferrari, zostáva v kontakte so Schumacherovou manželkou Corinnou a podľa vlastných slov plne súhlasí s jej rozhodnutím nezverejňovať podrobnosti o pretekárovom zdraví.

Zdroje:
https://www.dailymail.co.uk/sport/formulaone/article-6546395/Michael-Schumachers-family-right-medical-condition-quiet-says-F1-chief-Ross-Brawn.html
https://www.hlavnespravy.sk/michael-schumacher-oslavi-50-rokov-rodina-ziada-verejnost-respektovanie-sukromia/1625676#
https://sk.wikipedia.org/wiki/Michael_Schumacher








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!