Poznáte automobilku WEY? Vyrába päť esúvečiek, ktoré vás určite zaujmú

Automobilka WEY vyrába automobily, ktoré by svojím dizajnom priniesli do Európy čerstvý vietor. Prečo nevyzerajú takto aj „naše“ esúvečka?
Vydané  Text: 
Automobilka WEY u nás nie je veľmi známa, vedia o nej skôr ľudia, ktorí sa lepšie orientujú na trhu dovážaných a pre nás exotických automobilov. WEY totiž patrí pod čínsky automobilový koncern Great Wall Motor a svoje automobily predáva na čínskom trhu, kde reprezentuje vyššiu triedu. Značka sa sústreďuje výhradne na kategóriu SUV. Momentálne ponúka päť modelov a šiesty koncept, ktorý by sa v dohľadnej dobe mohol dočkať sériovej výroby. Sú nimi P8 Plug-in hybrid (PHEV), hybridy VV7s-Hi4 a VV5s-Hi4 a konvenčne poháňané modely VV7 a VV5.
Vlajková loď výrobcu je WEY P8, prvý plug-in hybrid od značky WEY
**P8** je vôbec prvý plug-in hybrid výrobcu, je vybavený inteligentným pohonom všetkých štyroch kolies a je nositeľom jednoduchého, vysoko estetického dizajnu. Ten je vo všetkých ostatných modeloch viacmenej .
WEY VV7 sa vyrába aj ako hybrid s názvom VV7s-Hi4
**VV7s-Hi4** vychádza z modelu **VV7**, je vybavený doplnkovým 48 voltovým elektrickým pohonom platformy P4, ktorý dopĺňa benzínový motor s automatickou prevodovkou BSG. Rozdiel medzi modelmi **VV5s-Hi4** je **VV5** je rovnaký ako pri VV7.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »