Nemci vyhlásili najlepšie SUV a off-roady: fanúšikovia nemeckých áut budú zúriť

Nie je sa čomu čudovať. Nemeckej kvalite dlhodobo dýchajú na krk ostatné krajiny. Prvé miesta v kategóriách Crossover a Alternatívny pohon v nemeckej ankete OFF ROAD Awards 2018 získali práve automobily z krajiny čajových rituálov a bojových umení.
Vydané  Text: 
Nemecká anketa OFF ROAD Awards je jednou z tých, kde svoje hlasy pre jednotlivé modely automobiliek odovzdávajú nielen odborníci, ale aj laická verejnosť. Pre automobilky sa preto jedná o pomerne relevantný prieskum verejnej mienky a keď sa niektorej z nich podarí predrať na popredné priečky v hodnotení, je to dôvod na radosť. Šampanské najnovšie praská aj v automobilke Mitsubishi. Jej modelu SUV-kupé **Eclipse Cross sa podarilo obsadiť 1. miesto v kategórii F – Crossover**. Okrem toho získalo Mitsubishi prvenstvo aj v kategórii J, ktorá bola vyhradená pre **SUV-čka s alternatívnym pohonom**. Tu exceloval **Outlander PHEV**.

TOP 10 dôvodov, prečo je Mitsubishi Eclipse Cross jedným z najzaujímavejších SUV na trhu!

Japonské Mitsubishi Eclipse Cross si minulý týždeň opäť našlo cestu do našej redakcie, a to hneď v najlepšie vybavenej verzii Instyle s benzínovým motorom 1.5T MIVEC a automatickou prevodovkou CVT. Keďže Mitsubishi už z predchádzajúcich testov veľmi dobre poznáme, tentokrát sme sa rozhodli vybrať desať najzaujímavejších vecí, ktoré nám pri každodennom používaní tohto avantgardného SUV neprestávali robiť radosť. 1. Originálny... Prečítať celé

Zle si automobilka nestála ani v ostatných kategóriách: napríklad v kategórii A (**Terénne SUV**) obsadila s modelom **Pajero** tretie miesto (1. Jeep Wranger, 2. Lada 4×4), ďalej v kategórii C (**kompaktné SUV**) získal model **ASX** tretie miesto (1. Jeep Renegade, 2. Dacia Duster) a v kategórii D (**SUV**) sa opäť na treťom mieste objavil **Outlander** (1. BMW X3, 2. Volvo XC60). V ankete si čitatelia odborného magazínu vyberajú svojich favoritov z viac ako 170 modelov v 13 rôznych kategóriách, uvádza Mitsubishi vo svojej tlačovej správe a pripomína, že na trh s SUV-kupé značka vstúpila iba minulý rok. Popri tom je na mieste pripomenúť, že v ostatných kategóriách sa prvých pozícií v hodnoteniach verejnosti dočkali aj nemecké automobily BMW X3, Mercedes-Benz triedy G, Volkswagen Amarok či ohromný Mercedes-Benz Unimog.

Prvá jazda: Mitsubishi Space Star 1.2 MIVEC CVT

Sympatický mestský model sme vyskúšali ako prvá redakcia a zanechal v nás prevažne pozitívne dojmy.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »