Niekoľko užitočných tipov ako čo najlepšie využiť kufor auta

Či už robíte veľký predvianočný nákup alebo sa chystáte na sviatky navštíviť rodinu či na lyžovačku, vždy narazíte na jeden problém – nedostatok miesta v kufri. Ako ho môžete čo najlepšie využiť tak, aby sa vám doňho všetko potrebné zmestilo?
Vydané  Text: 
### 1. Poznajte presnú veľkosť vášho kufra Ak máte väčší kufor auta, môžete si pobaliť veci do väčších tašiek. V prípade menšieho kufra auta, zvoľte aj menšie tašky. Predtým, ako si do nich začnete dávať kopec vecí, presvedčte sa, či rozmer tašiek naozaj pasuje do kufra auta. Ešte pred naložením vecí do kufra auta z neho odstráňte všetko okrem povinnej výbavy. Ak zistíte, že veľkosť kufra je naozaj nedostačujúca, dokúpte si strešný box. ### 2. Inšpirujte sa hrou Tetris Tetris si určite pamätáte ešte z detstva. Jeho podstatou je poskladať na seba dieliky ako v puzzle, čiže tak, aby do seba zapadali a aby nezostal medzi nimi prázdny priestor. Nakladanie začnite vždy najväčšou batožinou či taškami, na ne môžete následne položiť alebo umiestniť medzi ne menšie tašky. Pri nakladaní kufra v aute nikdy nezabúdajte na dostatočný výhľad cez spätné zrkadlá. Zabezpečte tiež, aby boli tašky dostatočne upevnené a nelietali počas jazdy v priestore, čo by vás mohlo nielen rozptyľovať, ale spôsobiť tiež vážne zranenie či nehodu.
Kampaň automobilky FIAT, ktorá upozornila na veľkosť batožinového priestoru modelu 500L takýmto kreatívnym spôsobom.
### 3. Použite vákuové balenia Tento spôsob šetrenia miesta sa dá využiť asi iba pri oblečení, ktoré vložíte do vákuových tašiek a následne z nich vysajete vzduch, čo šetrí veľa miesta v batožine. Redukuje to miesto v kufri až na polovicu. Neberte to však ako možnosť zabaliť dvakrát viac vecí. Táto možnosť pripadá do úvahy iba v prípade, že sa balíte na dovolenku ešte doma – vtedy máte možnosť vysať vzduch z balení pomocou vysávača.
### 4. Buďte nemilosrdní Keď nakupujete darčeky, zamyslite sa aj nad ich skutočným využitím a nad tým, či danému človeku spôsobia radosť alebo budú len ďalším v rade darčekov, na ktoré na druhý deň hneď zabudne. Keď sa balíte na dovolenku k rodine alebo na lyžovačku, zvážte, či naozaj potrebujete všetko, čo balíte. Auto síce veľa odvezie, ale keď je preťažené, má nielen väčšiu spotrebu, ale je aj nebezpečnejšie s ním jazdiť. Naozaj vám to stojí za tých pár vecí navyše, ktoré z kufra ani nevytiahnete?
### 5. Buďte kreatívni Využite skrytý priestor v aute ako napríklad priestor pod sedadlami, priestor na nohy, odkladaciu skrinku v palubnej doske či priehradky na zadnej strane predných sedadiel. Nie je to síce veľký priestor, ale pomôže aspoň na drobnosti. Čo je ale najpodstatnejšie zo všetkého uvedeného: využívajte na odkladanie vecí úložné boxy a priehradky, aby sa vám veci v kufri voľne nehýbali! Takéto priehradky, či už plastové, kartónové, textílne či koženkové, sú perfektným doplnkom každého batožinového priestoru, mnohé dokonca tento priestor rozširujú o ďalšie miesto na zadnej strane operadla sedadla. Jedná sa o rôzne poschodové riešenia, boxy s oddelenými priehradkami a podobne.








Pokračujte na ďalší príspevok »