Lexus pripravuje konkurenta pre Lamborghini Urus!

Informácie z Japonska naznačujú, že by mal prísť v už roku 2020!
Vydané  Text: 
Na tohtoročnom autosalóne Detroit Auto Show predstavil Lexus koncept futuristického crossoveru LF-1. Informácie z Japonska naznačujú, že jeho sériovo vyrábaná verzia by mohla mať premiéru už v roku 2020. Vozidlo sa môže stať súčasťou rodiny F a v tejto verzii by mohlo mať výkon takmer 670 koní, čím sa stane konkurenciou napríklad pre Lamborghini Urus. Informácie o očakávanej premiére zverejnil japonský portál Spyder7. Predpokladá, že vozidlo bude poháňané jednotkami, ktoré sú dobre známe z vlajkovej limuzíny Lexus LS. Ak sa tak stane, nový luxusný crossover Lexusu bude poháňať motor V6 s turbodúchadlom s objemom 3,5 litra, ktorý má výkon 417 koní a tiež hybridný motor V6 s výkonom 299 koní. Podľa Spyder 7 bude mať sériovo vyrábaný päťmetrový luxusný crossover o čosi vyšší výkon, a to 430 koní.
### Viac ako 600 koni? Objavujú sa aj chýry o športovom modeli z radu F, ktorého výkon by mohol dosiahnuť až 670 koní. Takto nakonfigurovaný automobil bude stáť podľa japonského portálu 150-tisíc dolárov a môže sa stať zaujímavou alternatívou pre Lamborghini Ursus s výkonom 650 koní a cenou 200-tisíc dolárov. Samotný Lexus pri predstavovaní koncepčného crossoveru oznámil, že je otvorený voči realizácii rozličných typov pohonu, vrátane palivových článkov.
### Zaregistrovali si ochrannú známku LQ Futuristický Lexus LF-1, ktorý predstavili v januári v Detroite, je dielom kalifornského štúdia Calty Design Research. Koncept s neopakovateľným vzhľadom a charaktristickou siluetou pripomínajúcou gran turismo má byť tvorcom novej triedy vlajkových luxusných crossoverov. Vozidlo, ktoré meria vyše 5 metrov, by mohlo dostať meno LQ – takúto ochrannú známku si Lexus zaregistroval 7. mája 2018 na americkom patentovom úrade. Písmeno L označuje v abecede Lexusu vlajkové lode, zatiaľ čo Q – podľa portálu Lexus Enthusiast – môže odkazovať na slovo Quintessence, čiže podstata.








Pokračujte na ďalší príspevok »