Facelift Toyoty Prius prináša veľké prekvapenie! Toto sme nečakali:

Toyota Prius rozhodne nepatrí k najkrajším autám na planéte ani po modernizácii. Jemných zmien sa dočkali zadný nárazník aj svetlomety vpredu a vzadu. Novinky sa týkajú skôr technického vybavenia hybridného Priusu. **Po novom bude totiž k dispozícii aj s pohonom všetkých štyroch kolies nazývaným Hybrid AWD-i.** Pohon zadnej nápravy je vyriešený dodatočným elektromotorom na zadnej náprave, ktorý dopĺňa… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Toyota Prius rozhodne nepatrí k najkrajším autám na planéte ani po modernizácii. Jemných zmien sa dočkali zadný nárazník aj svetlomety vpredu a vzadu. Novinky sa týkajú skôr technického vybavenia hybridného Priusu. **Po novom bude totiž k dispozícii aj s pohonom všetkých štyroch kolies nazývaným Hybrid AWD-i.** Pohon zadnej nápravy je vyriešený dodatočným elektromotorom na zadnej náprave, ktorý dopĺňa štandardné hybridné ústrojenstvo s 1,8 litrovým agregátom pod kapotou. **V závislosti od okolitých podmienok sa bude pohon zadnej nápravy automaticky pripájať.** Zadná náprava pomôže pri rozjazdoch, ale aj v prípade detekcie zníženej trakcie kolies, a to až do rýchlosti 70 km / h.
Toyota zároveň dodáva, že ďalší elektromotor ani nové batérie nijako neovplyvnili vnútorný priestor Priusu či objem kufra. Nového akumuátora sa napokon dočká aj klasická verzia s pohonom predných kolies. **Na palubnej doske bola čiastočne zmenená grafika prístrojového panelu, úpravou prešiel volant, dotykový infotainment.** Displej by mal teraz reagovať rýchlejšie a tiež sa zväčšila priehradka pre bezdrôtové dobíjanie telefónu. V štandardnej výbave sa novo objaví funkcia automatického brzdenia s detekciou chodcov, asistent jazdy v pruhu, automatické stmievanie diaľkových svetiel a taktiež adaptívny tempomat. Viac podrobností o vylepšeniach ale automobilka zatiaľ neuvádza.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!