Gangy zlodejov vyčíňajú v okolí Bratislavy, dávajte si pozor najmä na tieto autá

Prejdite si najviac kradnuté autá na Slovensku v štatistike zo začiatku tohto roka. Ak jedno také vlastníte, zvážte jeho lepšie zabezpečenie.
Vydané  Text: 
Upozornenie: tento príspevok bol aktuálny koncom roka 2018, aktuálna situácia už môže byť odlišná.
Obyvatelia obcí v okolí Bratislavy zažívajú neľahké noci. Jedná sa o obce ako **Most pri Bratislave**, **Malinovo**, **Studené**, **Zálesie**, **Rovinka**, **Ivanka pri Dunaji** či **Dunajská Lužná**, ale aj Hamuliakovo, Kalinkovo či Hviezdoslavov. Na Facebooku sa ľudia vzájomne informujú tom, že v lokalite vyčíňa gang zlodejov (alebo niekoľko gangov), ktorý vykráda rodinné domy. Téme sa venovala aj TV JOJ v samostatnej reportáži, neskôr jedného z potencionálnych zlodejov chytili. Išlo o ženu, pravdepodobne s ďalšími komplicmi, ktorá v priebehu dňa sledovala rodinné domy v Ivanke pri Dunaji. Ďalšieho muža z Levíc, ktorý vykrádal domy v Zálesí i v Senci, chytila polícia iba niekoľko dní dozadu, informoval denník SME. #### Nevynechajte tiež naše video-testy Vykrádanie domov sa deje očividne bez ohľadu na to, či má dom kamerové zabezpečenie a zlodejom páchaní činov nevadí ani to, že sú v dome jeho obyvatelia. Naposledy sa terčom útoku zlodejov stali dva rodinné domy v Dunajskej Lužnej na rovnakej ulici v časti Jánošíkova.

Takto jednoducho sa kradnú moderné autá! Japonské autá sú na vzostupe, zlodejom sa lacní Nemci neoplatia

+TIPY AKO SA VYHNÚŤ KRÁDEŽI AUTA! Zlodejina už dávno nie je o páčidlách a špinavej robote. Podobá sa práci hackerov a prím hrá elektronika.

**Nielen vykrádanie domov, aj krádeže automobilov trápia rovnakú lokalitu**, ale aj celé Slovensko. Zlodeji áut vidia príležitosť najmä v tom, že ľudia parkujú svoje autá na uliciach pred domami, hoci majú k dispozícii vlastné parkovisko za bránou. Krádež auta prebieha doslova v sekundách a výberu automobilu zvyčajne prechádza aspoň krátke sledovanie. Poisťovňa Onlia vo februrári zverejnila stručný zoznam najviac kradnutých automobilov na Slovensku a mal by byť mementom pre všetkých, ktorí tieto vozidlá vlastnia. ### Najviac kradnuté autá na Slovensku, (február 2018): **ŠKODA Octavia**,
**Volkswagen Golf**,
**ŠKODA Fabia**,
Volkswagen Passat,
**ŠKODA Felícia**,
Audi A6,
ŠKODA Rapid,
SEAT Leon

Citröen Jumper,
Peugeot Boxer,
Peugeot 206,
Peugeot 207,
Fiat Ducato,
Fiat Punto

Ford Mondeo,
Ford Focus,
Ford Kuga

Zaujímavosťou je, že **kórejské značky** zatiaľ veľký záujem medzi zlodejmi nevyvolali, uvádza Onlia. **Najčastejšie kradnuté farby**: sivá metalíza, čierna, biela, modrá a strieborná **Vek kradnutých áut**: Najviac sa za rok 2017 kradli na Slovensku autá staršie než 10 rokov. Dôvod je ten, že na úplne nové autá stále platia záruky, takže ich majitelia nie sú odkázaní nakupovať náhradné diely na čiernom trhu. Odhaduje sa, že väčšina kradnutých áut sa rozoberie a rozpredá na diely. Podľa údajov zverejnených Ministerstvom vnútra sa v roku 2017 na Slovensku ukradlo 1 671 áut, pričom polícia vypátra a vrátila majiteľom 575 z nich.

Ešte stále váhate nad zabezpečením svojho auta? Zlodeji odídu s vaším vozidlom už za 4 sekundy!

Máte pocit, že vďaka GPS lokalizácii je vaše auto zabezpečené? Omyl. Monitorované a zabezpečené vozidlo sú totiž dva rozdielne pojmy.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »