ŠKODA: Pozrite si 5 pripravovaných modelov! Vieme, kedy sa predstavia:

Rok 2019 bude z hľadiska nových modelov pre automobilku Škoda kľúčový. Zatiaľ čo tento rok sme sa museli uspokojiť len s faceliftom modelu Fabia a niekoľkými novými verziami SUV Karoq, v priebehu budúceho roka nás má čakať záplava nových modelov.
Vydané  Text: 

1. Škoda Scala

Napriek tomu, že nový kompakt uvidíme už o pár dní, reálne sa Scala začne predávať až v priebehu budúceho roka. Už teraz vieme všetky podstatné informácie týkajúce sa novinky, o ktorých si môžete prečítať v nasledujúcom článku: [Škoda Scala – Poznáme motorizácie, rozmery aj výbavu horúcej novinky!](https://www.autoviny.sk/novinky/118826/skoda-scala-pozname-motorizacie-rozmery-aj-vybavu-horucej-novinky)

2. Škoda Crossover

Oficiálny názov ešte nepoznáme, no po predstavení koncernových modelov Arona a T-Cross by budúce leto mala doraziť na scénu aj česká verzia mestského SUV. Predpokladá sa, že názov ponesie kľúčové písmena K a Q v názve tak, ako sme si už zvykli pri súčasných SUV modeloch značky. Vozidlo s dĺžkou okolo 4,1 metra by mohlo vychádzať z litrového trojvalca a za výkonový vrchol môžeme považovať 1,5 TSI. O vznetovom agregáte 1.6 TDI možno zatiaľ tiež len špekulovať, Arona a T-Cross ho však ponúkajú.
Zdroj: Theophiluschin

3. Škoda Superb Facelift

Spoločne s novým crossoverom očakávame príchod modernizovanej vlajkovej lode – modelu Superb. Tretia generácia vozidla je s nami už od roku 2015 a za tú dobu prekonala len čiastkové zmeny. Facelift by mohol priniesť Full LED svetlomety, 360-stupňový kamerový systém či plug-in hybridnú motorizáciu. Podľa posledných správ by ekologická novinka mala kombinovať benzínový agregát 1,5 TSI (110 kW) s elektromotorom, ktorého samostatný výkon má byť na úrovni 70 kW. Celkový dojazd na elektrickú energiu by mal dosahovať až 70 km.
Zdroj: Ondřej Lilling, Auto.cz

4. Škoda Octavia IV. Generácie

Novinku by sme mohli vidieť už v druhej polovici budúceho roka. Medzigeneračne môžeme očakávať nárast rozmerov a zmenu dizajnu. Rozdelené svetlomety sa opakovať nebudú a novinka by podľa určitých zdrojov mala pripomínať väčší Superb. Ako prvé by sa malo verejnosti ukázať kombi, s časovým odstupom však príde aj elegantný liftback. Vozidlo bude stáť na platforme MQB, pričom pod kapotou sa objavia už dobre známe motorizácie. Základom bude litrové TSI, nebudú chýbať ani 1.5 TSI, dvojliter TSI či vznetové TDI. Nástupca súčasnej Octavie by však mal vzniknúť aj ako mild-hybrid. Zrejme ponesie označenie 1.5 MHEV, prípadne 1.5 TGI MHEV, ak bude môcť spaľovať benzín i CNG.

5. Škoda Elektromobil

Prvý od podlahy vyvinutý elektromobil škodovky dostane platformu MEB a inšpiráciou mu bude koncept Vision E predstavený na minuloročnom autosalóne v Šanghaji. Dočkáme sa ho v roku 2020, keď podľa všetkých dostupných indícií započne elektrická ofenzíva koncernu Volkswagen.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »