VW má nový pick-up s tunelom do interiéru, jazdí aj na čistý etanol

Volkswagen TAROK sa odprezentoval na autosalóne v São Paulo v pútavom modrom vyhotovení a s flexibilným motorom.
Vydané  Text: 
* Volkswagen Tarok si osvojil dizajn moderných SUV od koncernu; * má pohon všetkých kolies a benzínový motor 1,4 TSI; * ponúkne nákladný priestor v štýle pick-upu s veľkým tunelom do interiéru; * s dĺžkou päť metrov je stále vhodný aj pre pohyb v meste.
Automobilka Volkswagen na autosalóne v São Paulo predviedla koncept vozidla s názvom Tarok, ktorý údajne navrhla úplne od základov. Na prvý pohľad sa môže zdať, že sa jedná o Touareg pick-up, ale odlišný podvozok a predovšetkým interiér svedčia o tom, že Tarok by reprezentoval skôr kategóriu sám pre seba.
Pick-up s nákladnou plochou, ktorá je rozšíriteľná až do päťmiestneho interiéru, nie je vo svete samozrejmosťou. Aj veľké nákladné pick-upy, napríklad Isuzu D-Max, majú nakladací priestor dlhý iba okolo jeden a pol metra a všetko dlhšie musí vyčnievať. Volkswagen Tarok umožní sklopenie zadných sedadiel do roviny a tak ponúknuť tak možnosť prevozu objektov s celkovou dĺžkou 1 861 mm, respektíve až 2 775 mm, ak sa zadné sedadlá úplne vyberú a využije sa aj do roviny uložené veko nakladacieho priestoru. Samotný nakladací priestor vo východzom stave má dĺžku stále pôsobivých 1 206 mm. Zaujímavosťou je dizajnové vyhotovenie nákladnej časti, ktorá pripomína športové automobily typu Targa.
Predné partie automobilu majú svojský dizajn, predstavujú imidžový kompromis medzi Tiguanom a Touaregom. Ani s jedným z nich si Tarok nepopletiete. Koncepčný automobil je poháňaný benzínovým radovým štvorvalcom 1,4 TSI s maximálnym výkonom 110 kW (150 k), ktorý dokáže jazdiť na čistý etanol E100, rovnako ako na benzín-etanol E22. Tento flexibilný systém spaľovania palív sa volá TotalFlex Fuel Unit. Motor posiela krútiaci moment na obe nápravy (4MOTION) prostredníctvom 6-stupňovej automatickej prevodovky. Volkswagen uvádza, že uvedenie modelu na trh je dnes celkom isté, počíta však s Brazíliou a pri spustení predaja bude k dispozícii aj s naftovým motorom 2,0 TDI s maximálnym výkonom 110 kW (150 k).








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.