Prvé fotografie nového Volkswagenu Golf unikli na internet! Takto bude vyzerať ôsma generácia:

Vývoj novej generácie populárneho hatchbacku nižšej strednej triedy je už v plnom prúde a automobilka nedávno vytiahla niektoré prototypy aj na skutočné cesty. Tie neunikli zvedavým objektívom a novinku sa podarilo zachytiť s čiastočným maskovaním. Ak sa skutočne jedná o finálnu verziu, potvrdzujú sa tým predchádzajúce informácie, ktoré hovorili o **minimalistickej maske chladiča s extrémne úzkymi svetlometmi. Vidieť tiež nemalú… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Vývoj novej generácie populárneho hatchbacku nižšej strednej triedy je už v plnom prúde a automobilka nedávno vytiahla niektoré prototypy aj na skutočné cesty. Tie neunikli zvedavým objektívom a novinku sa podarilo zachytiť s čiastočným maskovaním. Ak sa skutočne jedná o finálnu verziu, potvrdzujú sa tým predchádzajúce informácie, ktoré hovorili o **minimalistickej maske chladiča s extrémne úzkymi svetlometmi. Vidieť tiež nemalú snahu dizajnérov o optické zníženie prednej kapoty.**
Bočné línie a zadná časť sa od súčasnej generácie diametrálne líšiť nebude, očakávať môžeme zopár nových prelisov a inú grafiku zadných svetlometov. **Práve svetlomety by mohli byť v prípade ôsmej generácie revolučné.** Nedávno prenikli na povrch informácie týkajúce sa novej koncepcie IQ svetlometov, ktoré budú môcť ostatným účastníkom zobrazovať rôzne správy a varovania.
Potvrdené je tiež použitie modulárnej platformy MQB, ponuka motorov by mala kopírovať súčasný trend koncernu. Okrem 1.0 TSI a 1.5 TSI môžu fanúšikovia športovej jazdy očakávať aj ostrú verziu GTI s dvojlitrom pod kapotou. **Napriek dieselgate a prísnym emisným normám by sa pod kapotou mohla objaviť aspoň jedna vznetová motorizácia.** Časom paletu doplní aj plug-in hybrid a plne elektrifikovaný model s vyšším dojazdom.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!