NEUVERITEĽNÉ: Opitý kamionista v prostimere na diaľnici D1 v Bratislave!

Chýbalo možno iba niekoľko metrov a Bratislava by zažila katastrofálnu dopravnú nehodu.
Vydané  Text: 

„*Tak toto sa len tak nevidí. V prvom rade ďakujeme pohotovým občanom, ktorí nám včera nahlásili kamión v protismere na diaľnici D1 v Bratislave. Hliadka sa kamión snažila zastaviť, ale šofér nereagoval. Preto ho musela zablokovať. Vodič nafúkal 1,90 promile! 55-ročnému šoférovi hrozí trest na 2-5 rokov*.“ uvádza Polícia Slovenskej republiky na svojej stránke na Facebooku.
Zverejnila video, ktoré zachytáva jazdu kamiónu v protismere na diaľnici D1 v Bratislave. Je takmer neuveriteľné, že sa nikomu nič nestalo, pretože vodič kamiónu nafúkal až 0,91 mg/l, teda **1,90 promile** alkoholu v krvi! Udalosť sa odohrala o deviatej hodine večer, políciu na kamión v protismere upozornili ľudia prostredníctvom telefónu. Polícia v tomto prípade preukázala absolútnu promptnosť a pripravenosť a kamionistu odchytila prakticky hneď po upozornení od ostatných vodičov, zachránila tým ľudské životy – doslovne a prakticky. Stačilo iba niekoľko metrov navyše, aby vznikla fatálna nehoda, pretože kamiosta si razil cestu cez ľavý pruh, teda ten predbiehací. Svojím spôsobom je dobré, že vodič kamióna vyšiel do protismeru, pretože inak by vo svojej opilecnej avantúre pokračoval ďalej a s veľkou pravdepodobnosťou by spôsobil vážnu dopravnú nehodu. Takto bol zadržaný včas a dôsledky svojho konania bude znášať iba sám. **AKTUALIZÁCIA 12.10.2018**: Televízia JOJ získala informácie, že Okresný súd Bratislava 2 o vine vodiča už rozhodol – vodič kamióna dostal rok bezpodmienečne.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.