Opel ukončí výrobu týchto modelov bez ďalšieho nástupcu! Čo bude ďalej?

Nemecký Opel prechádza pod krídlami francúzskej skupiny PSA výraznými zmenami. Zásadná rekonštrukcia sa najbližšie dotkne aj samotného portfólia značky, **podľa posledných informácií dôjde koncom budúceho roka k úplnému vyškrtnutiu niekoľkých modelov, ktorých výrobu ukončia bez ďalšieho nástupcu.** Zahraničné weby píšu predovšetkým o mestských modeloch Adam a Karl. Z ponuky vypadne aj takmer bezvýznamný kabriolet Cascada. Produkcia tejto trojky Oplov… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Nemecký Opel prechádza pod krídlami francúzskej skupiny PSA výraznými zmenami. Zásadná rekonštrukcia sa najbližšie dotkne aj samotného portfólia značky, **podľa posledných informácií dôjde koncom budúceho roka k úplnému vyškrtnutiu niekoľkých modelov, ktorých výrobu ukončia bez ďalšieho nástupcu.**
Zahraničné weby píšu predovšetkým o mestských modeloch Adam a Karl. Z ponuky vypadne aj takmer bezvýznamný kabriolet Cascada. Produkcia tejto trojky Oplov bude ukončená na konci roka 2019. Automobilka potrebuje priestor pre nástup nových modelov, ktoré plánujú predstaviť medzi rokmi 2019 a 2020. **Veľká ofenzíva bude pozostávať až z 8 nových alebo modernizovaných modelov. Opel sa zameria na populárny segment SUV a svoju úlohu bude pri prezentácii nových modelov zohrávať aj elektrina .** Do roku 2020 chcú Nemci ponúkať až štyri elektrifikované modely, pričom o ďalšie štyri roky má byť elektrifikované už celé portfólio.
**Medzi novými modelmi sa určite objaví nástupca mestského hatchbacku Corsa, ktorá bude využívať techniku vytvorenú spoločne s PSA.** Novej generácie by sa mohlo v priebehu tohto roka mala dočkať aj dodávka Vivaro. V lete 2019 bude zrejme odhalená aj plug-in hybridná verzia Grandlandu X a tiež čisto elektrická verzia novej Corsy. Významný bude začiatok roka 2020, keď dôjde k predstaveniu nástupcu pre Mokku X.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »