SUV-kupé Renault Arkana sa púšťa do bitky s BMW aj Mercedesom S VEĽKÝM ALE

Novinka od francúzskej automobilky Renault by mohla výrazne zatriasť trhom s prémiovými SUV-kupé.
Vydané  Text: 
### Renault Arkana je koncept, ktorý stavia na karosárskom vyhotovení SUV-kupé a potenciálne tak ohrozuje automobily ako Mercedes-Benz GLC Coupe či BMW X4. Automobilka Renault nepatrí medzi prémiových výrobcov, ale poslednými modelmi Talisman, Espace a Koleos dokazuje, že čo sa týka kvality spracovania interiéru, jazdných vlastností a dizajnu, dokáže konkurovať aj Nemcom.
Ďalším tromfom Renaultu by mal byť model Arkana, ktorý sa predviedol na autosalóne v Moskve. Renault Arkana pri pohľade z profilu veľmi pripomína už zmienené Mercedes-Benz GLC Coupe a BMW X4, pretože využíva rovnaký charakter zadných partií. Vpredu zachováva aktuálny dizajnový jazyk automobilky Renault, ktorý využíva možnosti LED techniky naplno a tvaruje vďaka nej svetlomety do štylizovaného písmena C.
Automobilka sa nechala počuť, že chce do roku 2022 predávať 5 miliónov kusov áut ročne a práve model Arkana považuje za kľúčový v dosahovaní tohto vysokého cieľa (Drive the Future strategic plan).
SUV-kupé Arkana je dnes síce iba koncept, ale výrobca avizuje spustenie predaja už v roku 2019. Otváracím trhom bude Rusko, nasledovať budú ďalšie krajiny a predovšetkým Ázia, pre ktorú má Renault pripravenú špeciálne upravenú verziu. O Európe zatiaľ Renault neuvažuje, i keď nevieme prečo – nepochybne by takýto model zaznamenal úspech. Vo svojej tlačovej správe uvádza: „There are no plans for the model to be sold in Europe.“ Rusko je dnes pre skupinu Renault mimoriadne dôležité, pretože sa jej tam darí udržiavať si až tretinový (28%) obchodný podiel v predaji nových automobilov.








Pokračujte na ďalší príspevok »