Toto je najnovšie BMW. Roadster Z4 bude vrcholom radosti z jazdy.

Čakali sme na neho veľmi dlho. Nová generácia športového roadstera Z4 sa ukázala v plnej paráde a nemáme jej čo vytýkať.
Vydané  Text: 
### Občas sa stane, že dlho na niečo čakáte, tesne pred finále už tušíte, ako to bude vyzerať, z konečnej podoby po odhalení ste ale aj tak v nemom úžase. Asi také je prvé virtuálne stretnutie s úplne novým BMW Z4. Nová zet-štvorka je nápadná, agresívna, veľkolepá, dramatická, výkonná, má skrátka všetky predpoklady na to, aby sa stala hitom. Hmotnosť náprav je vyvážená v presnom pomere 50:50, má elektronicky ovládaný diferenciál M Sport v prevodovke zadnej nápravy, 6-valcový benzínový motor s výkonom 250 kW (340 k), z nuly na 100 km/h zrýchľuje za 4,6 sekundy. Tlmiče sú kontrolované elektronicky, brzdy sú od M Sportu. Monštruózny výkon šesťvalca je vo výraznom nepomere k jeho avizovanej spotrebe paliva iba 7,1-7,4 l / 100 km, zato kombinované emisie CO2 dosahujú 162-168 g / km.
Prvýkrát sa v roadsteri objavuje head-up displej, pred volantom sa nachádza rozmerný displej nahradujúci analógovú prístrojovku (BMW Live Cockpit Professional).
Prvá dostupná verzia bude **BMW Z4 M40i First Edition**, premiéru zažila na prestížnom automobilovom podujatí na Pebble Beach, teda na rovnakom mieste, kde sa predtým prvýkrát predviedla koncepčná verzia nového roadstera. Krátko po ňom už bude nasledovať výstavná premiéra nového BMW Z4 na autosalóne Mondial de l’Automobile (4. – 14. októbra 2018) v Paríži. Zaujímavé je, že BMW sa rozhodlo nový roadster ukázať v launchovacej oranžovej farbe Frozen Orange. Do predaja sa vozidlo dostane na jar roku 2019.








Pokračujte na ďalší príspevok »