Očarujúce a unikátne Porsche 356A GS Carrera Coupe je na predaj!

Automobil ktorý inšpiroval tzv “outlaw movement” v Amerike na predaj v aukcii už o pár dni.
Vydané  Text: 
### Keď v roku 1957 Dean Jeffries zakúpil zánovné Porsche 356A GS Carrera Coupe (1956) od pôvodného majiteľa v Kalifornii, ešte asi netušil, aký unikát z neho vytvorí. Pôvodne bolo toto Porsche predstavené na autosalóne vo Frankfurte v roku 1955. Bolo prvým z dlhého radu prestížnych a vysoko výkonných áut, ktorými sa Porsche preslávilo v nasledujúcich desaťročiach. Uvedenie na trh s prepracovaným, výkonným a spoľahlivým motorom s pretekárskym vlastnosťami v limitovanom množstve len **225 kusov** z neho urobilo vyhľadávaný zberateľský kus. **Dean Jeffries**, meno málo známe v našej časti planéty, ale významná postava americkej “**Kustom Kulture**” v 50. a 60. rokoch minulého storočia, sa v čase zakúpenia tohto automobilu pre svoj talent a schopnosti stával vyhľadávaným úpravcom automobilov.
Počas svojej kariéry vytvoril mnoho významných a nadčasových automobilov a pracoval na niekoľkých dobre známych filmových autách, napríklad originálnom Batmobile, vďaka čomu sa stal jednou z ikon americkej povojnovej automobilovej kultúry. Medzi jeho zákazníkmi ste mohli nájsť množstvo známych mien, vrátane rebela amerického filmu **Jamesa Deana**, ktorému podľa jeho požiadaviek upravil jeho nové, slávne **Porsche 550 Spyder**.
Jeffries zakúpil a upravil Carreru 356A s cieľom ukázať zákazníkom svoje schopnosti a talent. Medzi najvýznamnejšie úpravy v porovnaní zo sériovým modelom patrí **odstránenie nárazníkov**, **predĺženie prednej časti**, **zapustenie svetlometov**, **prepracovanie zadnej časťi** s individuálnou mriežkou a svetlami, a taktiež **strešné chladiace otvory**. Automobil bol prelakovaný unikátnou striebornou farbou a strieborná bola tiež aplikovaná na prístrojovej doske, spolu so **špeciálnymi hliníkovými panelmi vo dverách**. Upravený automobil vyhral viac ako **30 ocenení** na rôznych automobilových výstavách v Kalifornii v 50. a 60. rokoch. Podľa Deanových vlastných slov práve toto auto začalo jeho slávnu kariéru úpravcu automobilov. **Dean Jeffries 1956 Porsche 356A GS Carrera Coupe** je unikátom ponúkaným na predaj v aukcii **v piatok 24. augusta** v aukčnom dome Bonhams, kde sa dá očakávať, že vďaka svojej jedinečnosti, predajná cena presiahne hranicu milióna dolárov.





### Kľúčové údaje o 1956 Porsche 356A GS Carrera Coupe **Motor**: 1600 cm3 DOHC, 4-valcový, benzínový
**Max. výkon**: 125 konských síl pri 7200 ot./min.
**Prevodovka**: 4-stupňová, manuálna
**Brzdy**: všetky bubnové
**Podvozok**: nezávislé zavesenie vpredu aj vzadu
**Odhadovaná cena**: 450 000 – 600 000 USD








Pokračujte na ďalší príspevok »