2,5-miliónový Chiron bude najlacnejším modelom od Bugatti. Z ceny nového sa zatočí hlava.

Úplne nový model od Bugatti je už na ceste, poznáme jeho siluetu. Cena bude uletená ešte viac ako pri Chirone.
Vydané  Text: 
### Superdrahý Bugatti Chiron bude v porovnaní s novým hyperšportom cenovo pomerne dostupným modelom. Výrobca Bugatti v minulosti predával model Veyron, ktorý sa zapísal do automobilovej histórie zlatými písmenami pre svoj ohromujúci výkon tisíc konských síl a nadštandardnú cenu jeden milión eur. Početné edície si potom nechávali za svoju jedinečnosť doplatiť ešte zopár stoviek tisíc eur navyše, výsledná cena exemplárov Veyronu sa preto počítala v miliónoch. Potom prišiel model Chiron a prekonal všetky očakávania – aj čo sa týka výkonu, aj čo sa týka ceny. Dnes zaň zaplatíte minimálne 2,5 milióna eur, avšak ani táto cena nie pevná. Ak máte záujem o doplnkovú výbavu, budete musieť investovať ďalšie nehanebné desiatky až stovky tisícov eur. Ani to by ale nemal byť pre luxusné a supervýkonné automobily strop. Bugatti teraz pripravuje úplne nový model, ktorého meno už poznáme. Nové Bugatti sa bude volať DIVO a bude predstavovať nielen vrchol technických schopností automobilky, ale aj určitý návrat k tradičnej výrobe karosérií. Automobil bude stáť za základoch modelu Chiron, avšak zrejme dostane celkom vlastný a odlišný dizajn. Silueta vozidla prekrytého plachtou môže vzbudzovať dojem podobnosti s Bugatti Vision Gran Turismo z roku 2015.
Hyperšport Divo sľubuje nižšiu hmotnosť, lepšiu agilitu a precíznejšie riadenie. Rozmerný zadný spojler bude zodpovedný za vyšší aerodynamický prítlak. Neoficiálne informácie hovoria o zrýchlení z nuly na 100 km/h za 2,5 sekundy a z 0 na 200 km/h za 6,5 sekundy. Maximálna rýchlosť by mala byť obmedzená na 385 km/h.
Názov Divo nie je náhodný. Je to priezvisko francúzskejho pretekára menom Albert Divo, ktorý na vozidle Bugatti Type 35 dvakrát vyhral preteky Targa Florio v rokoch 1928 a 1929.
Bugatti Divo (2019) dostalo meno podľa francúzskeho automobilového pretekára Alfreda Diva
A tá cena? Ak by ste mali peniaze a chuť kúpiť si Bugatti Divo aj napriek tomu, že sa ešte verejnosti formálne neukázalo, pripravte si minimálne 5 MILIÓNOV EUR! Počet automobilov je prísne limitovaný na iba 40 kusov, takže nepochybujeme, že sa celá edícia vypredá aj za tieto astronomické čiastky. Nové Bugatti spoznáme 24. augusta, kedy sa predstaví na podujatí “The Quail – A Motorsports Gathering“ v Kalifornii.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!