Hyundai odhalil slovenskú cenu nového i20

Máme aj kompletný cenník a detaily výbavy
Vydané  Text: 
### Nový Hyundai i20 prichádza do slovenských showroomov a pre prvých zákazníkov je pripravená edícia s názvom Cool. Spočiatku sa bude u nás dodávať iba vo verzii 5-dverového hatchbacku, v septembri sa do predaja dostane aj „terénny“ variant i20 Active. **Cena nového Hyundai i20 bude prinajmenšom 13 890 €**, ale v súčasnosti predajcovia ponúkajú edíciu Cool s cenou od 11 690 €. Nie sú to práve najmenšie peniaze, ale ako uvádza výrobca v slovenskej tlačovej správe, zákazník získa veľmi dobre vybavené vozidlo, ktoré disponuje asistentom pre rozjazd do kopca, systémom na upozornenie opustenia jazdného pruhu (LDW), elektrickým ovládaním všetkých štyroch okien, tempomatom s obmedzovačom rýchlosti, zadnými parkovacími senzormi aj zadnou parkovacou kamerou. Výbava malého hatchbacku bude teda pomerne zaujímavá. Nemali by sme zabúdať ani na 7-palcový dotykový displej a tiež podporu pre Android Auto a Apple CarPlay. Limitovaná edícia Cool ponúkne na výber jednu z troch benzínových motorizácií, konkrétne 1,2i (62 kW), 1,0 T-GDi (74 kW) a 1,0 T-GDi (88 kW). Automatickú prevodovku si do i20 nemôžete ani dokúpiť, pri prvých dvoch motorických variantoch je vo vozidle 5-stupňový, v 88 kW verzii 6-stupňový manuál.
Kompletný cenník a rozpis jednotlivých prvkov výbavy nového Hyundai i20 nájdete tu

Pre Hyundai i20 Active bude dostupný ešte ďalší motor: štvorvalec s objemom 1,4 litra a výkonom 74 kW (100 k). Tento motor sa kombinuje výlučne so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Škoda.

Hyundai modernizoval malý hatchback i20, zmeny mu veľmi prospeli!

Krásny subkompakt od kórejskej značky Hyundai prešiel modernizáciou, ktorá ho síce nezmenila od základov, ale dopriala mu vyspelejšiu techniku a svieži facelift.

## i20 ide najmä v bielej a hnedej farbe Z tlačovej správy ďalej vyberáme časť, v ktorej slovenský Hyundai hodnotí doterajšie predaje modelu i20 z hľadiska výberu farby laku: „Zo štatistík slovenského importéra značky Hyundai vyplýva, že model i20 silno oslovuje ženy, ktoré tvoria až 42% klientely. Celkovo je i20-tka atraktívna najmä pre ľudí vo veku od 30 do 60 rokov. Klienti i20 bez ohľadu na pohlavie preferujú bielu (36%) a tóny hnedej (18%) farby. Veľká väčšina klientov i20 starších ako 40 rokov uprednostňuje manuálnu prevodovku pred automatickou. Kým muži siahajú častejšie po modrých odtieňoch farby karosérie, u žien boduje aj červená (16%). Aj preto nový Hyundai i20 v štartovacej edícii Cool prináša dve nové exteriérové farby: metalickú modrú Champion blue a bezpríplatkovú pastelovú Tomato red.“








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!