Toto je nové Suzuki Vitara. Je najvyspelejším modelom od výrobcu.

Nová Vitara si opäť získala naše sympatie
Vydané  Text: 
Suziki Vitara patrí medzi medzi najpopulárnejšie SUV v našom regióne a po modernizácii vyzerá ešte pútavejšie. Zmeny pritom nie sú veľké a výrazné, výrobca stavil na zachovanie kontinuity s pôvodným dizajnom a vylepšoval skôr drobné detaily. Úplne nová generácia zatiaľ potrebná nie je, automobil sa nachádza v polovici svojho životného cyklu, oživiť ho pomocou faceliftu je prirodzený scenár. Vylepšením prešli predovšetkým predné partie vozidla, inovovala sa maska chladiča, nárazníky, rozšírila sa ponuka dizajnov diskov kolies a grafika zadných svetiel nadobudla modernejšie kontúry.
Emisné normy a všeobecný dopyt do motoroch s preplňovaním sa podieľali na odstránení atmosférického štvorvalcového motora 1,6 VVT z ponuky predajcov. Nová Vitara bude k dispozícii už iba s dvomi preplňovanými motormi, konkrétne s dobre známym 1,4 Boosterjetom (140 koní, 220 Nm) pre Vitaru S a základnovým 112-koňovým benzínovým motorom. Z hľadiska technologickej vybavenosti je nová Vitara vôbec najvyspelejším Suziki súčasnosti. Do výbavy pribudol napríklad pomerne veľký farebný displej na palubovke, nejde však o modernú digitálnu prístrojovku. Vitara si aj naďalej rozumie s klasickými analóvými ukazovateľmi otáčok a rýchlosti, displej je medzi nimi.
Bezpečnostná výbava obsiahuje funkcie pre upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu, rozpoznávanie dopravných značiek, upozornenie na objekt v slepom uhle, zadný výstražný systém, adaptívny tempomat a tiež automatické núdzové brzdenie (Dual Sensor Brake Support).








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.