Škoda Karoq dostala výbavu Scout, ponúkne pohon predných i všetkých kolies

Scout rozšíri súčasnú ponuku výbavy Active a Style, imidž terénneho SUV Karoq dosiahne oplastovaním hrán podvozka a paketom pre zlé cesty.
Vydané  Text: 
### Škoda Karoq sa dočká vyhotovenia Scout, ktorý mladoboleslavskému SUV dopraje terénny vzhľad, pohon všetkých štyroch kolies, virtuálny kokpit a možnosť vybavenia naftovým alebo benzínovým motorom. Dnes ešte verzia Scout nie je uvedená v konfigurátore značky Škoda, automobilka ale už teraz avizuje tie najpodstatnejšie údaje. Základom verzie Scout má byť už tradičné oplastovanie spodných hrán podvozka a karosérie s možnosťou príplatkového paketu pre zlé cesty, ktorý už poznáme z ďalších modelov značky Škoda. Nárazníky v kombinácii čiernej a šedej, respektíve striebornej, dodávajú SUV-čku imidž terénneho automobilu. Štandardom vo výbave Scout bude pohon všetkých štyroch kolies a jazdný režim Off-road. **Aktualizácia 26.9.2018**: Nový Karoq Scout bude v predaji aj s pohonom predných kolies.
### Motory a prevodovky Škoda Karoq Scout ponúkne na výber iba z dvoch motorov: benzínového 1,5 TSI a naftovej legendy 2,0 TDI v dvoch nastaveniach. Základná naftová verzia ponúkne rovnaký výkon ako benzínová, teda 110 kW (150 koní). Silnejšie nastavený 2,0 TDI na naftu bude disponovať maximálnym výkonom 140 kW (190 koní). Pre benzínový motor dostane Karoq Scout štandardne 7-stupňový automat DSG, slabšie TDI sa bude kombinovať so 6-stupňovým manuálom. Za príplatok bude možné dokúpiť automatiku, pre silnejší naftový motor však už bude štandardom.
Priaznivá bude aj ponuka technológií na palube. Vo výbave Karoqu sa objaví digitálna prístrojovka, teda virtuálny kokpit. Predpokladáme, že zobrazenie na displeji pred volantom bude prispôsobené off-road imidžu vozidla. Pasažeri budú môcť počas jazdy využívať online pripojenie cez Wi-Fi, automobil sa na internet pripojí prostredníctvom LTE (4G). Ako vždy, aj v Karoqu Scout nájdeme riešenia Simply Clever vo všetkými jeho ukladacími priestormi, sieťkami a podobne, príplatovou výbavou bude „virtuálny pedál“ – otváranie kufrových dverí pohybom nohy pod zadným nárazníkom. Škoda Karoq Scout sa prvýkrát naživo predvedie na pripravovanom autosalóne v Paríži.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.