Čo poviete na Toyotu Yaris sedan?

Starý známy Yaris má vo variante sedan odlišný dizajn prednej časti a profil pripomínajúci Mazdu 2 sedan.
Vydané  Text: 
Malé sedany sú sexy. Opel Astra sedan, Peugeot 301, CITROËN C-ELYSÉE, prípadne Škoda Rapid liftback, tieto vozidlá sú stále neoddeliteľnou súčasťou našich ciest a najnovšie sa k nim pridá Mercedes-Benz triedy A sedan. Čo u nás však nenájdete, je populárny model Yaris od Toyoty vo verzii sedan. Predáva sa na iných trhoch a je potrebné napísať, že vyzerá naozaj dobre.
Pre severoamerické trhy sa Yaris dodáva vo verzii sedan s pomerne priestranným kufrom s objemom 382 litrov a krásnym profilom, ktorý sa podozrivo podobá na Mazdu 2 sedan, ktorú však u nás tiež nenájdete v oficiálnej ponuke automobilky.
Yaris sedan sa v portfóliu predajcov ponúka so 6-stupňovou prevodovkou, lacnejší je manuál, za príplatok automatika. Motor je iba jeden, 1,5-litrový benzínový štvorvalec s výkonom 106 konských síl a krútiacim momentom 139 Nm. Sedan stojí na podvozku s predným MacPhersonom a zadnou torznou priečkou, vzadu má bubny a svetlá výška dosahuje 139,7 mm, má však väčšie rozmery. Od hatchbacku je dlhší až o 41 centimetrov (3945 vs 4361 mm) a o niečo nižší (1510 vs 1485 mm), šírka je totožná (1695 mm). Sedan má rázvor dlhý 2570 mm, čo je v porovnaní s hatchbackom viac o 6 centimetrov (2 510 mm). V Kanade cenovka začína na úrovni 17 320 kanadských dolárov, teda asi 11 402 eur. Jediný sedan ponúkaný Toyotou na Slovensku je Corolla, ktorej cena začína na 13 190 eur.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!