Žena omylom ukradla cudzie auto a jazdila ho 2 týždne

Niektoré príbehy sú ako z filmu, tento kuriózny prípad sa však odohral nedávno v Kanade
Vydané  Text: 
### Kuriózny prípad s nechtiac ukradnutým autom sa odohral v kanadskom Ontariu. Žena zistila svoju veľkú chybu až pri odovzdávaní požičaného auta a aj napriek vysvetľovaniu na ňu predajca zavolal políciu. Istá Kanaďanka, ktorej meno sme sa z internetu nedozvedeli, si požičala rozmerný sedan Nissan Sentra z autopožičovne Enterprise Rent-A-Car v Cornwalle. Auto si prevzala zo showroomu a zamierila rovno do neďalekého obchodu Wallmart, aby si nakúpila. V Kanade je zrejme zvykom, že ľudia nechávajú na parkoviskách svoje autá odomknuté a dokonca s kľúčmi v zapaľovaní, čo malo veľký vplyv na ďalší sled udalostí. Akonáhle si Kanaďanka nakúpila a vyšla z obchodu, zamierila rovno k autu, nasadla a odišla s ním. Samozrejme, nebolo by v tom nič zvláštne, keby údajne **nevedomky nenasadla do cuzdieho auta**, dokonca celkom inej kategórie aj značky, konkrétne do Infiniti QX 50. Nič na tom, že si z autopožičovne prevzala sedan a Infiniti bol crossover. Svoj obrovský omyl si neuvedomila ani po tom, čo sedela v interiéri auta s odlišným dizajnom. Keďže sú značky Nissan a Infiniti prakticky jeden koncern, ovládanie áut bolo totožné. Spoločná bola aj farba vozidiel, ženu poplietol ich čierny lak. Čo je skoro neuveriteľné, Kanaďanka **jazdila ukradnuté Infiniti dva týždne**! Za celý ten čas ju ani raz nestavili policajti aj napriek tomu, že majiteľ auta medzičasom krádež nahlásil a pohybovala sa v rovnakej lokalite, odkiaľ auto odcudzila. Svoj omyl si nešťastná žena uvedomila až pri odovzdávaní auta. Respektíve ani nie ona, ako zamestnanec autopožičovne, ktorý videl, že odovzdané auto sa nezhoduje s tým, ktoré si pred dvomi týždňami prevzala. Ako by sa dalo čakať, o veci musela byť informovaná polícia. Keby sa takáto udalosť odohrala u nás, znamenalo by to nekonečné byrokratické ťahanice a predovšetkým majiteľ nechtiac ukradnutého auta by zrejme podával žaloby aj v Bruseli. Slovenská nátura však v Kanade nemá miesto. Kanaďanka svoj omyl oľutovala a všetkým zúčastneným adresovala nespočetné ospravedlnenia, ktoré majiteľ ukradnutého auta prijal a nepodával na ženu žiadne trestné oznámenie či žalobu. Aj zdanlivo hrozné situácie sú niekedy iba výsledkom nešťastnej zhody náhod, na začiatku ktorých stojí obyčajná ľudská nevšímavosť alebo roztržitosť.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!