Vo Fiate budú štrajkovať kvôli Ronaldovi. Dôvod vás dostane!

Pracovníci v talianskej továrni Fiatu plánujú štrajk kvôli rozhodnutiu hlavného investora zaplatiť 112 miliónov eur za futbalistu Cristiana Ronalda, ktorý má hrať pre Juventus. **Futbalový klub aj automobilka totiž spadajú pod rovnakého vlastníka – rodinou Agnelli.** „Je neprijateľné, že zatiaľ čo zamestnanci FCA pokračujú vo veľkých ekonomických obetách, spoločnosť míňa stovky miliónov eur na získanie futbalistu…. Prečítať celé
Vydané  Text: 
Pracovníci v talianskej továrni Fiatu plánujú štrajk kvôli rozhodnutiu hlavného investora zaplatiť 112 miliónov eur za futbalistu Cristiana Ronalda, ktorý má hrať pre Juventus. **Futbalový klub aj automobilka totiž spadajú pod rovnakého vlastníka – rodinou Agnelli.** „Je neprijateľné, že zatiaľ čo zamestnanci FCA pokračujú vo veľkých ekonomických obetách, spoločnosť míňa stovky miliónov eur na získanie futbalistu. Hovoria nám, že časy sú ťažké, že sa musíme uskromniť a počkať na nové modely, ktoré ale neprichádzajú. **A zatiaľ čo si pracovníci a ich rodiny uťahujú opasky, spoločnosť investuje veľa peňazí do jediného človeka.“** píše sa vo vyhlásení odborov. **Podľa talianskych médií by si tak každý zo zamestnancov mohol prilepšiť aj o 200 eur mesačne viac,** keby automobilka použila peniaze určené na Ronalda na zvýšenie platov. Štrajk v továrni FCA v meste Melfi má prebehnúť od nedele 22:00 do utorka.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »