Neslávne slávne autá, ktoré zmenili dejiny: Ich majiteľov dostrieľali alebo odsúdili na smrť!

Nielen ľudia, ale aj predmety ako autá, môžu mať v histórii dôležité postavenie. Už samotný vynález, akým je automobil sám o sebe, zmenil históriu. Nielen schopnosť rýchlo presúvať ľudí na vzdialenosti, ktoré dovtedy trvali až niekoľko dní, ale v odvetviach, ktoré vyrástli na výrobe a pod.
Vydané  Text: 
Zapísanie sa do histórie však nemusela byť vždy iba pozitívna udalosť. Vďaka tomu, že automobil je taký všadeprítomný a zakorenený v modernom živote, je auto „náchylné“ k tomu, že je v centre aj neslávnych momentov v modernom veku. **BONNIE & CLYDE a ich dostrieľaný FORD DELUXE** Veľká hospodárska kríza vytvorila niektorých zvláštnych ľudových hrdinov. Bonnie & Clyde sa stali takými. Ich kriminalita však neskôr zahŕňala aj zabíjanie civilistov, nielen polície a tak v roku 1934 skončili dostrieľaní vo svojom Forde V8 Deluxe. Podľa správy do auta napálilo viac ako 160 striel. V súčasnosti sa auto nachádza v múzeu v Nevade, kde si ho môžu fanúšikovia pozrieť.
FORD DELUXE z roku 1934.
**TED BUNDY a jeho vražedný VW BEETLE** V šesťdesiatych rokoch sa vďaka inovatívnej reklamnej kampani stal „Chrobák“ obľúbeným autom aj pre americkú mládež a pre tých, ktorí hľadajú cenovo dostupné auto. Ted Bundy, jeden z najznámejších sériových zabijakov, využil tento priateľský obraz autíčka na to, aby prilákal svoje mladé obete. Dokonca odstránil sedadlo spolujazdca a vnútornú západku dverí, aby mal ľahší spôsob, ako obeť hodiť na podlahu a uľahčil si tak svoj zločin. Keď bol obvinený a dolapený, polícia našla práve tam pramene vlasov jeho obetí. Bundy bol odsúdený na smrť. Vražedné auto neskôr kúpil jeden z dôstojníkov, ktorý ho zatýkal. Neskôr sa predalo do múzea v Tennessee.
VW BEETLE z roku 1968.
*Zdroj: Carnews.com*








Pokračujte na ďalší príspevok »