AKTUÁLNE: Nemecká polícia zatkla šéfa Audi pre škandál s emisiami naftových motorov

Keď je škandál tak obrovský ako Dieselgate, s odstupom času padajú aj tie najvyššie hlavy. CEO Audi sa o tom presvedčil na vlastnej koži.
Vydané  Text: 

Pre Audi je to hrozný začiatok týždňa. Po tom, čo na verejnosť unikli fotografie nového A1 Sportback, polícia zatkla priamo šéfa celej automobilky pre podozrenia s manipuláciami emisií v naftových motoroch.

Minulý týždeň prokuratúra v Mníchove oznámila, že vyšetruje celkovo 20 podozrivých zo stále neuzatvoreného škandálu Dieselgate, pričom spomenula, že hľadala aj Ruperta Stadlera. CEO Audi je teraz zadržaný kvôli obavám, že by mohol ovplyvniť dôkazy týkajúce sa podvádzania pri testoch s emisiami naftových motorov. Téme sa venoval portál motor1. Materská spoločnosť automobilky Audi, koncern Volkswagen, potvrdila prostredníctvom svojho hovorcu, že Stadler bol dnes ráno zatknutý. Zástupca spoločnosti VW ďalej pripomenul, že aj v tomto prípade platí prezumpcia neviny. Keď hovoríme o celej skupine VW, minulý týždeň spoločnosť dostala pokutu vo výške 1 miliardy EUR, čo je jedna z mnohých pokút, ktoré nemecký automobilový koncern v poslednom čase dostal kvôli afére Dieselgate.
Nové SUV Audi Q8 (2019)
Volkswagen sa aj napriek obrovským pokutám môže tešiť zo stále pomerne priaznivej situácie – navzdory obrovskému škandálu stále predáva viac. Od začiatku roka koncern dodal viac ako 4,5 milióna automobilov, čo predstavuje výrazný nárast o 7,7 percenta. Zdá sa, že zákazníkov nezaujíma emisný škandál a stačí im, že koncern aktívne podniká kroky, aby sa zbavil nálepky „výrobcu dymovníc“.








Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé