AKTUÁLNE: Land Rover presúva výrobu Discovery kompletne na Slovensko

Jaguar Land Rover (JLR) oznámil, že výrobu SUV-čka Discovery presunie z anglického West Midlands do vznikajúceho závodu na Slovensku už budúci rok.
Vydané  Text: 
Výrobný závod v Solihull, kde je Discovery momentálne vyrábané, bude slúžiť na výrobu novej generácie automobilov Range Rover. Spoločnosť pritom potvrdzuje, že pre Anglicko bude zmena vo výrobe znamenať personálne škrty, teda prepúšťanie domácich zamestnancov. Vyrábať sa tam bude Range Rover Evoque a Range Rover Sport, okrem toho je výroba pripravená na produkciu hybridov a elektromobilov. Jaguar Land Rover, ktorý je momentálne vlastnený indickým koncernom Tata Motors, tak presunie kompletnú výrobu modelu Discovery na Slovensko, kde už má pripravený výrobný závod v Nitre.

Test Land Rover Discovery: Privítajte Slováka

Martin Šebesta


Pre Slovensko sú to dobré správy. Znamenajú, že Jaguar Land Rover so Slovenskom počíta a výrobu u nás považuje za kľúčovú. Pri Nitre sa bude vyrábať model Discovery kompletne, čo znamená, že automobilka bude potrebovať veľké množstvo zamestnancov, čo možno najstabilnejších. Automobilka Jaguar Land Rover má v pláne spustiť výrobu vo svojom novovybudovanom slovenskom závode v septembri, výroba Discovery sa má započať začiatkom roka 2019.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!