Robili si selfie na diaľnici v pokazenom aute. Ako to len mohlo dopadnúť?

Vrcholná nezodpovednosť alebo obyčajná hlúposť? Partia mladých ľudí zanedbala každý jeden bod bezpečnosti správania sa na diaľnici, ak máte na vozidle poruchu. Namiesto konania si radšej fotili selfie.
Vydané  Text: 
### Udalosť, ktorá sa odohrala na poľskej diaľnici S3 na úseku Międzyrzecz – Świebodzin, je ďalším odrazom reality, v ktorej ani vodiči, ani pasažieri nepoznajú bezpečnostné zásady platiace na diaľniciach. Skupina mladých ľudí v zložení jeden 20-ročný muž a tri mladé ženy počas jazdy na spomínanom úseku diaľnice zistila, že sa v ich automobile minulo palivo. Vodič odstavil svoje vozidlo na pravú stranu cesty, čo bolo ešte v poriadku. Horšie bolo, že namiesto vykonania niekoľkých jednoduchých, ale nevyhnutných úkonov vodič vystúpil, jeho spolujazdkyňa-frajerka tiež a vydali sa pešo k najbližšej čerpacej stanici. V automobile ostali dve ženy. Vodič, ale aj pasažieri, spravili veľkú chybu, že za automobil neumiestnili výstražný trojuholník (na diaľnici aspoň 100 metrov za auto), aby bolo z dostatočnej vzdialenosti viditeľné pre ostatných vodičov, okrem toho nezapli ani výstražné svetlá (smerovky). Namiesto toho, aby sa pešo vydali k čerpacej stanici, mali zavolať na políciu, asistenčnú službu, v horšom prípade aspoň známemu, aby im priniesol palivo v kanistri. Za závažný nedostatok konania mladých ľudí sa považuje aj to, že ostali sedieť v aute a robili si selfies. Namiesto toho si mali všetci obliecť reflexné vesty, opustiť automobil, prejsť až za zvodidlá a čakať na príchod pomoci. Takéto konanie na diaľnici zachraňuje životy. Partia mladých ľudí mala šťastie, že do nich na ceste, kde sa jazdí vysokými rýchlosťami, nenarazilo iné auto. Situáciu nahlásil polícii vodič iného auta idúceho po rovnakej diaľnici, ktorá na miesto prišla a automobil zabezpečila. 20-ročný vodič bol za svoju nezodpovednosť pokutovaný.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!