Portugalská rely je za dverami! Podarí sa Toyote nadviazať na víťazstvo v Argentíne?

Súťažný tím TOYOTA GAZOO Racing sa v dňoch 17. až 20. mája opäť zúčastní Portugalskej rely a chce nadviazať na minulé víťazstvo v Argentíne. Do Portugalska mieria Ott Tänak, ktorý v Južnej Amerike vybojoval svoje prvé víťazstvo po nástupe do súčasného tímu, Esapekka Lappi a Jari-Matti Latvala.
Vydané  Text: 
Portugalská rely sa usporadúva na severe krajiny s východiskovým bodom a servisným parkom v meste Matosinhos neďaleko Porta. Jazdí sa na technických úsekoch s mäkkým a piesočnatým šotolinovým povrchom. Jazdci vychádzajúci na trať pri úvodnom prejazde rýchlostnými skúškami medzi prvými budú len ťažko hľadať dobrý záber, ale pri druhom prejazde možno zase očakávať hlboké vyjazdené koľaje a odhalené balvany. Podnik začne vo štvrtok večer slávnostným štartom na zámku Guimarães, po ktorom nasleduje superšpeciálka na relycrossovom okruhu Lousada. V piatok jazdcov čakajú dva prejazdy troma rýchlostnými skúškami na severe krajiny – v blízkosti hranice so Španielskom – a deň uzavrú dva prejazdy ulicami mesta Porto. Sobota zavedie posádky do pohoria Cabreira a v nedeľu potom celý podnik uzavrie pätica eresiek v oblasti Fafe, vrátane presláveného testu Fafe, ktorý súčasne predstavuje Power Stage.
**Ako to prebiehalo vlani?** Do minulého ročníka Portugalskej rely Toyota prvýkrát nasadila trojicu svojich jazdcov a so všetkými troma vozidlami sa prebojovala do prvej desiatky celkového poradia. Juho Hänninen došiel ako siedmy, Jari-Matti Latvala i napriek zdravotným ťažkostiam dokončil preteky na deviatom mieste a Esapekka Lappi v rámci svojej premiéry vo WRC došiel ako desiaty a súčasne získal body vo svojej prvej Power Stage s vozidlom Yaris WRC. Lappi tiež zaznamenal úžasný skok v preslávenom teste Fafe – na základe hlasovania fanúšikov potom FIA tento skok označila za najkrajší akčný okamih motošportu v roku 2017.








Pokračujte na ďalší príspevok »