TOP 6 kabrioletov, ktoré vo filmoch zatienili aj hlavné postavy!

Kabriolet je špecifický prvok dopravy, ktorý vo filme väčšinou utrpí na kráse. Odletí mu strecha, vytrhnú mu batožinový priestor, zdeformuje sa v dôsledku skoku do auta pri naháňačke a pod.
Vydané  Text: 
Objavuje sa v hollywoodskych filmoch od jeho začiatkov až dodnes. A zvykneme si ho zapamätať tak rovnako ako jednu z hlavných postáv, keď nie viac. A ktoré filmové kabriolety stáli v histórii americkej kinematografie za to?
**1. Chevrolet Chevelle Malibu, 1964** Pulp Fiction (1994). Vodičom bol Vincent Vega, ktorého hral John Travolta. Išlo o auto režiséra Quentina Tarantina a Travolta si na neho musel dávať sakra pozor.
**2. Auburn 851 Speedster, 1935** Indiana Jones a Chrám skazy (1984). Vodič bol Short Round a hral ho Ke Kuy Quan. Auto jazdilo ako blázon. Vo filme muselo stále pred niekým utekať, alebo niekoho zachraňovať.
**3. Ford Thunderbird, 1966** Thelma a Louise (1991). Šoférka bol Louise Sawyer, ktorú hrala Susan Sarandon. Na konci filmu vidíme ako sa auto rozbehne zo skaly do západu slnka. Celkom romantické, kebyže na Zemi nefunguje gravitácia. A bum!
**4. Cadillac Series 62, 1959** Sin City (2005). Vodič bol Dwight, ktorého hral Clive Owen. Išlo o jediné auto, ktoré malo vo filme farbu. To vám o ňom povie všetko.
**5. Buick Roadmaster 76-C, 1949** Rain Man (1988). Vodičom auta bol Charlie Babbitt a postavu hral Tom Cruise. Koľko áut už Tom vo filmoch šoféroval. Absolútne najlepší model bolo toto kabrio.
**6. Cadillac Series 62 Convertible, 1963** Zjazvená tvár (1983). Šofér bol Tony Montana, ktorého stelesňoval Al Pacino. Ak ide o preferencie, dámy majú radšej zebry ako leopardie vzory! *Zdroj: complex.com*








Pokračujte na ďalší príspevok »