Stačí sa spýtať „Ako sa má moja škodovka?“ a Amazon odpovie

Pripojenie áut k elektronike v domácnosti nadobúda čoraz praktickejšie formy. Tá najnovšia od Škody sa nám naozaj páči.
Vydané  Text: 

**Digitálny domáci asistent Amazon Alexa (Echo) síce u nás neslávi veľké úspechy, v zahraničí si však našiel množstvo priaznivcov. Tento šikovný pomocník pripojený na internet a odpovedajúci na vaše takmer akékoľvek pokyny a otázky vie najnovšie aj komunikovať s autami značky Škoda.** Keď sa zariadenia Amazon Alexa spýtate, ako sa má vaša škodovka, automaticky vám odpovie syntetickým ženským hlasom technické podrobnosti o Octavii, Superbe, Karoqu či Kodiaqu. Je to možné vďaka službe Škoda Connect, ktorú výrobca ponúka pre všetky svoje modely ako príplatkovú výbavu. Služba Škoda Connect má tri základné piliere funkčnosti: Infotainment Online, Care Connect a Emergency Call. Každý z nich je dôležitý a pripojenie k Amazon Alexa spadá pod druhý uvedený, Care Connect. Vďaka pripojeniu auta na internet vie poskytnúť vybrané údaje autorizovaným zariadeniam, v tomto prípade domácemu asistentovi Amazon Alexa.
Zariadenie od Amazonu dokáže rozpoznať vaše otázky aj v prípade, že nie sú zostavené podľa konkrétneho vzoru. Spýtať sa môžete napríklad aj: „Alexa, koľko kilometrov môžem prejsť na svojej Škode bez tankovania?“ alebo „Je moja Škoda zamknutá?“ a podobne. Bohužiaľ, služba je zatiaľ dostupná iba pre otázky a odpovede v anglickom jazyku. Predpokladáme však, že v roku 2018 a pre mladých ľudí by to už nemal byť problém. Podobné údaje, ale v grafickej podobe, môžete vidieť priamo na displeji svojho mobilného telefónu. Stačí, aby ste mali v mobile nainštalovanú na to určenú aplikáciu a aby vaše auto disponovalo pripojením Škoda Connect. Službu s Amazon už ponúkajú aj iné značky automobilov, napríklad aj SEAT, Volkswagen či Ford a Tesla.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.