Hollywodska legenda so slovenskými koreňmi: Paul Newman bol do smrti verný svojej manželke a automobilovému športu! (GALÉRIA)

Paul Leonard Newman alias Paul Newman bol americký herec, režisér a podnikateľ ocenený Oscarom, dvomi Zlatými glóbusmi, Emmy a cenou Filmového festivalu v Cannes. Málokto vie, že jeho rodinné korene siahajú až na Slovensko. Jeho mama bola totiž rodáčka z dedinky Ptičie neďaleko Humenného.
Vydané  Text: 

Zdroj: Pinterest
Terézia Fecková sa neskôr vydala za Arthura Samuela Newmana a splodili hollywoodsku hviezdu! Paul bol známy svojím skvelým herectvom, vo filmoch hral vždy len správnych chlapákov, pretože sám taký v súkromí bol. Svoju druhú ženu Joanne Woodwardovú neopustil a ostal s ňou až do smrti, aj keď nemohla mať deti. Bola jeho veľkou láskou, ktorej bol celý život verný, rovnako ako motorizmu.
Zdroj: Pinterest
Herectvu sa venoval už v škole. Počas druhej svetovej vojny slúžil v americkom námorníctve ako strelec a obsluha rádia. Pôvodne ho zaradili do programu pre pilotov, ktorý musel kvôli farbosleposti opustiť.
Zdroj: Pinterest
Paul Newman bol známy svojou vášňou pre automobilový šport. Ako pretekár sa zúčastnil niekoľkých súťaží cestných vozidiel. Jeho tím vyhral viacero šampionátov otvorených kôl pretekov IndyCar. Bol dosť šikovný na to, aby vedel športové autá nielen viesť, ale ich aj opravovať.
Zdroj: Pinterest
**Pozrite si galériu jeho dvoch veľkých lások, Paula Newmana s manželkou a s autami.** *Zdroj: Wikipedia*








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.