Žije svoj chlapčenský sen: Moderátor Jay Leno vlastní 286 unikátov a jeden z nich si sám navrhol! (GALÉRIA)

Jay Leno vlastní 286 vozidiel, čo je viac ako väčšina ľudí za svoj život vôbec uvidí na jednom parkovisku, alebo si ich ako šofér vyskúša. Svojho času bol známy svojou šou The Tonight Show, ktorú moderoval v rokoch 1992 až 2009 a potom znovu v rokoch 2010 až 2014, dnes je Jay Leno fanatickým zberačom áut.
Vydané  Text: 
Blastolene Special, zdroj: autoblog.com
Keď skončila jeho šou, spoločnosť NBC sa obávala, že by mohol prejsť ku konkurencii, ale on už bol z televízie unavený. Na dôchodok však ísť ešte nechcel, tak sa rozhodol vytvoriť automobilový program s názvom Jay Leno Garage, kde ukázal niektoré z najlepších vozidiel z jeho zbierky.
Shotwell, 1931 Zdroj: imboldn.com
**Opakujeme… Jay Leno vlastní 286 vozidiel!** Z nich je 169 áut a zvyšok sú motocykle. Je veľmi dobre informovaný o rôznych motoristických témach, takže má svoj vlastný stĺpček v Sunday Times. Zábavná skutočnosť je, že keď vývojári hry pre L.A. Noire potrebovali urobiť výskum o vozidlách z roku 1940, nešli na Wikipédiu, ale do garáže Jay Lena, pretože ich vlastní veľa.
Fiat Topolino, 1937 Zdroj: auto-press.net
V jeho zbierke sú automobily, ktoré by mu závidel aj laik, no má aj také vozy, nad ktorými si každý láme hlavu, čo to „sakra“ je? V snahe byť nezaujatí, urobili sme vám galériu niekoľkých najzaujímavejších, aj najhorších áut z jeho zbierky.








Pokračujte na ďalší príspevok »