TOP7 +3 navyše: Nové autá s cenou nižšou ako 8-tisíc eur

Veľa nečakajte, ale ani ich nepodceňujte.
Vydané  Text: 
Keď stojíte pred voľbou, či si kúpiť nové alebo jazdené vozidlo, do rozhodovania vstupuje veľké množstvo faktorov. Tým najpodstatnejším je vždy cena, ktorá určuje, čo si môžete dovoliť. Ak sa vyslovene bojíte dať peniaze za jazdené vozidlo, hoci s dobrou výbavou a radšej preferujete nákup jednoduchšieho, ale nového a v záruke, prichádza vhod takýto výber superlacných áut s cenami pod 8-tisíc eur. Verte či nie, aj také sa dnes predávajú. Keď automobil stojí menej ako 10-tisíc eur, zvyčajne to znamená kompromisy vo výbave, prípadne v bezpečnosti. A, samozrejme, tieto vozidlá obyčajne nebývajú veľmi priestranné (ak neberieme do úvahy Daciu Duster, ktorá je svetlou výnimkou). Nie je však možné tieto lacné autá podceňovať, v rámci svojej ceny ponúkajú primeraný štandard a obvykle pekný moderný dizajn karosérie, prívetivý interiér a, samozrejme, štandardné záruky od výrobcu. Za uvedené ceny dostanete autá v úplnom základe, avšak keď si priplatíte niekoľko stoviek eur navyše, môžete dostať napríklad lepšie vybavený interiér, krajšie exteriérové detaily alebo aj modernejšie funkcie. Jednotlivé vozidlá nájdete v našej galérii k článku. Odvíjame sa od cenníkov automobiliek platných pre slovenský trh k dnešnému dňu 18.4.2018, pričom neberieme do úvahy aktuálne akčné ponuky a eventuálne bonusy. Na záver galérie prikladáme ešte tri vybrané autá, ktorých cena jemne presahuje hranicu 8 000 eur, ale stoja za pozornosť. Ak viete o nejakom ďalšom vozidle, ktorého cena je pod 8-tisíc eurami, dajte nám o ňom vedieť a my vozidlo do galérie doplníme.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!