Motoristický novinár Erik Stríž o chybách vodičov: „Tomuto sa radšej vyhnite“

Keby boli vodiči vyspelejší, väčšina problémov na cestách by jednoducho zmizla. Aj v roku 2018 však majú vodiči problémy s pochopením jazdných pruhov, s motorkármi, cyklistami, so zipsovaním a ďalšími vecami.
Vydané  Text: 
Ilustračné foto (zdroj: redakcia)
Keď trávite veľa času na cestách a ak dokonca z vašej práce vyplýva, že musíte za tým volantom sedieť a odjazdiť týždenne stovky a tisíce kilometrov, pochopiteľne budete na cestách stretávať všetky typy vodičov. Väčšina z nich je neutrálnych, čo znamená, že nemáte dôvod si ich veľmi všímať, správajú sa kultivovane a ak sa aj s nimi dostanete do takmer kolíznej situácie, bez nadávania a stresov pokračujete ďalej. V horšom prípade vyplníte papiere pre poisťovňu a problém s triezvou hlavou vyriešite. Existujú však vodiči, ktorí sú nervózni, nebezpeční, neznalí legislatívy a dobrých mravov – a práve ich si pamätáme najčastejšie. Ako motoristický novinár som sa rozhodol spísať niekoľko vecí, ktoré považujem za najhoršie alebo najotravnejšie, ak sa s nimi na cestách stretávate príliš často.

#1 Neznalosť zipsovania a správania sa v dopravnej zápche

Stretávame sa s tým takmer každý deň. Dva pruhy, z toho ľavý celkom prázdny, všetci sú natlačení v pravom pruhu a kolóna je dvakrát tak dlhá, ako by bolo potrebné. Keď zapnem smerovku a rozhodnem sa zaradiť do ľavého pruhu, takmer vždy ma niekto z pravého pruhu vytrúbi alebo občas dokonca vyblokuje. Je to hrubá arogancia a porušovanie zákona, nehovoriac o tom, že ohrozuje seba, mňa i ostatných. V čase, keď je áut na cestách čoraz viac, bude potrebné osvojiť si princípy, ktoré bránia predlžovaniu dopravných kolón – a používanie oboch na to určených pruhov je jeden z nich.

Zobraziť ďalšiu stranu článku »








Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »