Táto super-terénna Toyota Hilux Gladiator sa bude reálne predávať

Novozélandská Toyota poslala do dielne Hilux a premenila ho na neobvyklý koncept super-offroadu. Volá sa Hilux Gladiator a nepochybujeme o tom, že sa bude páčiť každému fanúšikovi off-roadov.
Vydané  Text: 

Koncept Toyoty Hilux Gladiator s rozsiahlymi terénnymi úpravami sa stretol s veľkým záujmom verejnosti na Mystery Creek Fieldays 2017 na Novom Zélande. Teraz Toyota pripravuje limitovanú edíciu Hilux Gladiator inšpirovanú práve touto koncepčnou verziou.

„Koncept Hilux Gladiator sme vyvinuli špeciálne pre stánok spoločnosti Toyota na podujatí Mystery Creek Fieldays; prezentuje širokú škálu možností personalizácie pre tento model. Záujem divákov nás prekvapil a potešil,“ povedal Spencer Morris, produktový manažér spoločnosti Toyota na Novom Zélande.
Koncepčný Hilux Gladiator bol vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Retro Vehicle Enhancements a založený na modeli Hilux SR5 4WD. Úpravy podvozka zahŕňali zmeny pruženia a pridali sa 20-palcové kolesá s terénnymi pneumatikami. Na koncepte môžeme obdivovať jeho nezvyčajne agresívny charakter, LED svetlá na streche, kontrastné červené detaily na kolesách, karosérii i na podvozku, zdvihnutú trubicu nasávania a tiež výrazne upravenú prednú masku s navijákom.
V interiéri sa nachádza špeciálne navrhnuté červené kožené čalúnenie, povrchy krytov z uhlíkových vlákien a rohože s logom Gladiator. Podľa Spencera Morrisa produkčný, ale počtom kusov limitovaný Hilux Gladiator bude o niečo praktickejší. Niektoré súčasti vozidla ešte vyžadujú homologizáciu. Podľa jeho názoru sa nová verzia pickupu Toyota stretne s veľkým záujmom od zákazníkov a my o tom vôbec nepochybujeme.








Pokračujte na ďalší príspevok »