Konceptom roka je Mazda Vision Coupe, ale nezabudnime ani na krásny Hyundai Le Fil Rouge

Tieto dva koncepty sú si vzájomne veľmi podobné, avšak každý z nich je určitým spôsobom jedinečný. Oba sú inovatívne, vrcholne estetické a spracované do podoby veľkého štvordverového kupé.
Vydané  Text: 
Koncepty Mazda Vision Coupe (hore) a Hyundai Le Fil Rouge (dole) (Ženeva 2018)
Štvordverové kupé majú našliapnuté na to, aby ovládli svet. Svoje vlastné s prívlastkom prémiové chcú mať aj tie automobilky, ktoré za luxusné nepovažujeme – napríklad taká Mazda či Hyundai. Obe tento rok na autosalóne v Ženeve predviedli koncepčné automobily, ktoré sa vymykajú z priemeru a predstavujú moderný automobilový dizajn vo forme, ktorá sa páči snáď každému človeku s vkusom. Mazda dokonca so svojím Vision Coupe slávi zisk ocenenia za „koncepčný automobil roka“.
Mazda Vision Coupe (koncept, Ženeva 2018)
Koncept Mazda VISION COUPE získal 6. marca na 11. ročníku podujatia Car Design Night Geneva, ktoré sa koná počas ženevského autosalónu, titul najkrajší koncepčný automobil roka“. V 18-člennej porote, ktorá rozhodla o víťazstve VISION COUPE, bolo aj niekoľko súčasných dizajnových riaditeľov svetových automobiliek. Ide teda o ďalšiu poctu pre tento očarujúci koncept od Mazdy po minulomesačnom zisku ocenenia „najkrajší koncepčný automobil roka“ na Medzinárodnom automobilovom festivale 2018 v Paríži. Automobil bol prvýkrát predstavený v Tokiu v roku 2017 a predstavuje ďalšiu etapu vývoja dizajnu Mazda „KODO – duša pohybu“, uvádza tlačová správa výrobcu.
Hyundai Le Fil Rouge (koncept, Ženeva 2018)
Chceme však upriamiť pozornosť na, podľa nášho názoru, rovnako krásny koncept Hyundai Le Fil Rouge. Ten sa nášmu kolegovi podarilo na ženevskom autosalóne vidieť a nafotiť aj naživo a radi vám túto jeho skúsenosť sprostredkujeme vo fotogalérii v článku. Väčšina fotografií v galérii sú oficiálne fotky od výrobcov.








Pokračujte na ďalší príspevok »